Sorin Grindeanu, despre situația de la Colterm: „De acea amendă este responsabilă în primul rând actuala administrație”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, dă vina pe administrația Fritz pentru faptul că s-a ajuns ca societatea Colterm să primească o amendă de 21 de milioane de euro după ce nu a cumpărat certificatele verzi.

Primăria Timișoara condusă de noul primar Dominic Fritz a fost criticată de către Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, pentru situația în care a ajuns compania de termoficare Colterm.

Situația de la Colterm nu este una simplă. Acea amendă de 21 de milioane de euro, venită peste toate datoriile pe care Colterm le are, nu face decât să îngreuneze și mai mult situația, iar de acea amendă este responsabilă în primul rând actuala administrație. Adică pasatul ăsta de vină de data asta nu prea-și are sensul”, a precizat Sorin Grindeanu.

De asemenea, prim-vicepreședintele PSD le-a transmis primarului Fritz și președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, să-și intre în pielea de administratori și să se implice în soluționarea problemelor.

De fiecare dată când am fost noi la guvernare, guvernele PSD au plătit sumele necesare să se poată cumpăra aceste certificate verzi. Am văzut și ce a spus Cîțu, cum că Timișoara se poate descurca și fără acele sume de bani (n.r. de la Guvern), aceste experimente nu-și au rostul. Eu aș vrea și mi-aș dori, ca timișorean, ca cei care au fost aleși democratic, fie că vorbim de președintele consiliului județean, fie că vorbim de primar, să-și intre în pielea de administratori ai județului, respectiv ai municipiului Timișoara. Pasatul ăsta, ping-pong-ul ăsta între ei doi, în primul rând nu face bine bănățenilor. Noi vom sprijini orice inițiativă care vine în favoarea Timișului și a Timișoarei, pentru că aici nu este loc de culoare politică, este vorba de toți timișorenii care s-ar putea afla în câteva luni într-o situație destul de dificilă, fără apă caldă și căldură”, a declarat Sorin Grindeanu.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, liderul PSD, prezent ieri la Timișoara, a ținut să precizeze că și-ar dori ca românii să nu mai facă experimente, afirmând despre Dominic Fritz că începe să o ia pe urmele lui Clotilde Armand, primarul sectorului 1.

Mi-aș dori ca românii, indiferent unde se află, să încerce să nu mai facă experimente, cum este deja celebrul experiment de la sectorul 1 și, fără nicio ipocrizie, să știți că nu îmi doresc ca acest experiment să fie și la dvs. la Timișoara, cu toate că domnul primar, încet, încet începe să aibă aceste premize nu tocmai plăcute”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Vă reamintim că societatea de termoficare Colterm a primit o amendă de 21 de milioane de euro după ce nu a cumpărat certificatele verzi necesare. În urmă cu câteva zile, compania a contestat amenda. De asemenea, primarul Fritz a anunțat că primăria va încheia un acord cu Banca Mondială, astfel că specialiști ai instituției financiare vor căuta soluții de restructurare a Colterm.