Marcel Ciolacu, la Timișoara: „Nu cred că este o catastrofă să avem și alegeri anticipate”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, astăzi, la Timișoara, că partidul pe care-l conduce nu intenționează să susțină un guvern minoritar PNL, precizând că nu vede o „catastrofă” dacă pentru prima oară în ultimii 30 de ani vor fi organizate alegeri anticipate.

PSD nu va avea de gând să susțină un guvern minoritar PNL, a anunțat, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, Marcel Ciolacu.

PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a și câștigat alegerile. Dvs. mă vedeți pe mine, pe Alfred Simonis, pe Paul Stănescu, pe Sorin Grindeanu cumva că vom susține vreodată să rămână doamna Turcan, domnul Cîțu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Dar să știți, când avem o Românie normală, așa a promis-o domnul Iohannis, și încalci spiritul Constituției și dreptul celor care au câștigat alegerile de a face propunere de prim-ministru, trebuie să îți asumi și consecințele. Și nu cred că este o catastrofă ca pentru prima oară în România în ultimii 30 de ani să avem și alegeri anticipate”, a declarat liderul PSD.

Întrebat ce părere are despre cei doi candidați la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, Marcel Ciolacu a precizat că „oricare câștigă sunt la fel de dăunători pentru România. Nu este nicio diferență între cei doi și fiecare și-a demonstrat capacitatea administrativă, pentru că unul este prim-ministrul în funcție și unul a fost prim-ministru”.

De asemenea, liderul PSD a mai afirmat că sunt șanse ca moțiunea de cenzură să treacă.

În acest moment, moțiunea are șanse să treacă. Oricum, este pentru prima oară când are șanse să treacă o moțiune la numai șase luni de când au avut loc alegerile generale. Nu s-a mai întâmplat în perioada post-decembristă așa ceva. Suntem pregătiți să preluăm o eventuală guvernare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, însoțit de Paul Stănescu, secretarul general al PSD, și de Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, s-au aflat astăzi în județul Timiș pentru a-l susține pe candidatul PSD la funcția de primar al comunei Voiteg, localitate în care au și efectuat o vizită.