Ministrul de Interne, după ce agenții de poliție de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara au fost arestați: „Corupția este un flagel care trebuie prevenit”

Profesionalismul și integritatea structurilor MAI trebuie să caracterizeze fiecare misiune, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, vineri, la Timișoara, în contextul în care 9 dintre cei 10 agenți de poliție de la Serviciul de Înmatriculări au fost arestați preventiv pentru luare de mită. Bode s-a referit la această situație ca fiind una din vulnerabilitățile din județul Timiș. 

„Corupția este un flagel care trebuie prevenit, iar atunci când el se manifestă și afectează sistemul publice trebuie activate mecanismele de control și sancționare. Suntem primii care facem curățenie în propria ogradă. Nu voi tolera derapaje din sistem precum cel de la Serviciul de Înmatriculări Timiș, iar cei care au greșit vor plăti exemplar pentru faptele lor. Angajații MAI, indiferent de structura din care fac parte, sunt repere pentru cea mai mare parte a cetățenilor. Sunt cei care aplică legea, deci e important să aibă o conduită caracterizată de integritate. Cei care se abat de la această linie vor suporta rigorile legii. Cei care încalcă legea au motive serioase de neliniște.”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode.

Pentru deblocarea activității serviciului au fost detașați lucrători de poliție din alte județe, precum Arad sau Bihor. Activitatea la ghișeele Compartimentului de Înmatriculări va fi reluată începând de marți, 22 iunie.

leader board 728 x 90 px

Programul de lucru cu publicul este în intervalul orar 08.00-15.30. Marți, 22.06.2021, se vor prelua dosarele de înmatriculare pentru persoanele programate în data de 14.06.2021, iar miercuri, 23.06.2021, pentru cele programate în 15.06.2021. Se va păstra ora rezervării, iar pentru funcționarea în bune condiții, toți solicitanții sunt rugați să se prezinte la ghișeu cu câteva minute înaintate de această oră. Programările din intervalul orar 15.30-20.00 nu se anulează, solicitanții fiind rugați să se prezinte în intervalul orar 08.00-15.30.

Cererile de autorizații provizorii vor fi preluate conform datei curente, respectiv 22.06.2021. Programul de eliberare a documentelor este de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-15.00.