PROCES. Șeful Fiscului din Oravița, trimis în judecată pentru trafic de influență!

Șeful Fiscului din Oravița, prins în flagrant în timp ce primea peste 20.000 de lei într-un plic, a fost trimis în judecată. Procurorii DNA cer anchetarea sa pentru trafic de influență. Împreună cu el va ajunge în fața instanței și Aurelian Păsule, avocat în cadrul Baroului Caraș-Severin.

Procurorii DNA au decis astăzi trimiterea în judecată a lui Costa Goian, șeful Fiscului din Oravița. Bărbatul a fost prins în flagrant, la sfârșitul lunii trecute, în timp ce primea bani de la un om de afaceri pentru a închide ochii în ceea ce-l privește. În rechizitoriul întocmit de DNA se precizează:

„În cursul lunii aprilie 2016, inculpatul Goian Costa, în calitate de șef al Serviciului Fiscal Orășenesc Oravița, a pretins prin intermediul inculpatului Păsule Aurelian, de la o persoană (denunțător în cauză) ce reprezenta interesele unui om de afaceri, suma de 7.000 euro, promițând că-și va exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F., astfel încât să nu se dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat la firma omului de afaceri, respectiv sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la existența infracțiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro.

leader board 728 x 90 px

În același context, la data de 27 iulie 2016, prin intermediul inculpatului Păsule Aurelian, inculpatul Goian Costa a primit efectiv suma de 24.000 lei din totalul de 30.000 lei pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

În prezent, Costa Goian se află în arest la domiciliu. Dosarul său va fi judecat de Curtea de Apel Timișoara.

CITEȘTE ȘI:

Șeful Finanțelor din Oravița propus pentru arest preventiv. Este acuzat de trafic de influență!

EXCLUSIV. Șeful Fiscului din Oravița recunoaște că a luat șpagă și a mărturisit tot procuroriilor DNA!