EXCLUSIV. Șeful Fiscului din Oravița recunoaște că a luat șpagă și a mărturisit tot procuroriilor DNA!

Curtea de Apel Timișoara a decis arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, dar sentința nu este definitivă.

Prins în flagrant de procurorii DNA chiar când își număra șpaga, în autoturismul de serviciu, șeful Serviciul Fiscal Oravița a decis să recunoască ”traficul de influență” de care îl acuzau procurorii și să mărturisească faptele, așa cum au fost săvârșite ele și reținute de către procurori. ”Clientul meu a realizat greșeala comisă și a recunoscut starea de fapt”, ne-a declarat avocatul Ionuț Onea, apărătorul lui Costa Goian.

În cursul lunii aprilie 2016, Costa Goian, în calitate de șef al Serviciului Fiscal Orăşenesc Oraviţa, a pretins printr-un intermediar, de la un om de afaceri, suma de 7.000 euro, promițând că-și va exercita influența asupra foștilor săi colegi de la Inspecția Fiscală din cadrul ANAF, în sensul de a nu se dispune măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat la firma acestuia din urmă, respectiv sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la existenţa infracţiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro.

În același context, la data de 27 iulie 2016, prin același intermediar, Goian a primit efectiv suma de 24.000 lei din totalul de 30.000 lei pretinși inițial (suma de 6.000 lei fiind oprită de către avocat ca urmare a unei înțelegeri prealabile), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante și reținerea lui Goian.

Ieri, procurorii DNA au propus Curții de Apel Timișoara arestarea preventivă a acestuia, curtea admițând propunerea.

 

foto: evz.ro