Probleme pe Drumul Boilor. „Nu voi da drumul la șantier până nu avem tot terenul necesar, proces aflat acum pe ultima sută de metri”

Cea mai gravă dintre problemele de pe șantierul Drumului Boilor este, potrivit viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău, faptul că din contractul sistat în prezent au mai rămas 40 de zile de execuție. Edilul spune că nu va da drumul la lucrări până când nu vor fi rezolvate toate aspectele neclare care vizează terenul din zonă.

Ruben Lațcău spune că lucrarea a început fără să fie clarificat regimul juridic al terenurilor, primul blocaj fiind intersecția cu centura Timișoarei, pentru care se așteaptă o hotărâre de guvern.

„Înțeleg că la Moșnița este o coadă infernală și vom rezolva anul acesta proiectul, dar respectând la virgulă legea, nu ca până acum, când primăria angaja lucrări pe terenuri sau imobile ce nici măcar nu-i aparțineau din punct de vedere juridic. În al doilea rând, faptul că se trece prin amplasamentul centurii ca prin brânză e mai degrabă un exemplu de cât de prost sunt întreținute șantierele, decât unul de deschidere față de navetiști. Eu unul îmi asum să provoc anumite supărări și nu voi da drumul la șantier până nu avem tot terenul necesar, proces aflat acum pe ultima sută de metri. Dar centura și terenul sunt doar vârful aisbergului, mai sunt de rezolvat cu linia de înaltă tensiune și rețeaua națională TransGaz, în detaliile astea nici nu mai intru.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

leader board 728 x 90 px

Viceprimarul face, din nou, un apel la autoritățile locale din comuna periurbană Moșnița Nouă.

„Dacă facem la Moșnița mii de PUZ-uri pe o suprafață similară cu suprafața construită a Timișoarei, fără drumuri, fără bulevarde, fără școli, fără servicii medicale, fără nicio infrastructură, nu o să ne mai rezolve nimeni, în veci, problemele. Trebuie să avem așteptări mai mari de la locul în care ne plătim taxele și impozitele. E puțin nedrept să plătim taxe și impozite la Moșnița, fără nicio pretenție de un minimum de confort, și să cerem ca Timișoara să ne rezolve toate problemele.”, a mai spus viceprimarul Timișoarei.

Lucrările la Drumul Boilor au demarat în vara anului 2019. Au o valoare de peste 16 milioane de lei și sunt făcute de o asociere de firme, având ca lider societatea Super Construct. Noul drum pornește din cartierul Plopi (intersecția cu strada Albăstrelelor) și intră pe DC 149, cunoscut drept Drumul Boilor. Șoseaua de doi kilometri ar urma să aibă două benzi ce circulație, trotuare, piste de biciclete și iluminat public.