UPDATE 2. Probleme în trafic! Drumuri greu accesibile

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Din nou ninsoarea care nu contenește de ieri pune probleme autorităților, dar în special șoferilor, care au nervii întinși la maximum. Dacă de străzile de pe raza localităților nu are rost să mai vorbim, acum constatăm că au apărut probleme și pe drumurile județene și naționale.

În județul Caraș-Severin, pe DN 6, în dreptul localității Domașnea, a existat un blocaj cauzat de două tiruri, care s-au blocat în trafic ca urmare a drumului acoperit cu zăpadă, astfel că a fost nevoie de intervenția agenților de la circulație, la primele ore ale dimineții, traficul reluându-se în condiții de iarnă după 40 de minute.

Un al doilea incident s-a înregistrat în zona localității Iaz, unde tot un tir nu a putut să urce într-o curbă la ieșirea din localitate pe direcția Hațeg – Caransebeș, astfel că a fost nevoie de intervenția drumarilor pentru a-l ajuta și a polițiștilor pentru a dirija traficul, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, comisar-șef Dinu Nicorici.

„Nu sunt drumuri blocate, însă se circulă greu, în condiții de carosabil acoperit. Am avut mai multe sesizări, însă colaborăm cu reprezentanții Drumurilor Naționale și se intervine acolo unde sunt probleme”, ne-a precizat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin.

În ceea ce privește drumurile județene, telefoanele au sunat deja la Comandamentul de Iarnă pentru reclamații. „Până la ora 10.30, au fost 5 reclamații care au vizat dificultăți în trafic pe DJ 684 Ruschița – Voislova, DJ 608 A Caransebeș – Muntele Mic, DJ 582 A Reșița – Târnova și DJ 581 Reșița – Grădinari. În urma acestor apeluri, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a pus în vedere operatorilor remedierea situațiilor”, transmit reprezentanții Direcției din cadrul Consiliului Județean. Totodată, din cauza ninsorii abundente și a viscolului, se ia în calcul închiderea tronsonului Prislop – Semenic.

Pentru reclamații și informații asupra stării drumurilor, cărășenii pot apela în orice moment următoarele numere de telefon:

promovare banner maxagro
  • Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă: 0255 213 212
  • Drumurile Naționale: 0255 513 131 (Caransebeș) și 0252 361451 (Orșova)

Totodată, utilă este și consultarea site-ului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), secțiunea „harta rutieră”, aplicând recomandările de acolo.

UPDATE 1, ora 13.30

În urma întâlnirii cu reprezentanții Poliției cărășene, s-a decis închiderea circulației pe tronsonul Prislop-Semenic începând de astăzi, de la ora 13, pentru cel puțin 24 de ore.

UPDATE 2, ora 15.30

Începând cu ora 14.30, a fost închisă și circulația pe DJ 608A, pe tronsonul cuprins între Telescaun și Muntele Mic.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/