Probleme în paradis? Marian Vasile tulbură apele între USR și PLUS!

Intrarea consilierului județean Marian Vasile în PLUS nu este văzută cu ochi buni de USR! Partidele se contrează pe adevăratul sens al „oamenilor noi”. Useriștii nu acceptă susținerea unor traseiști politici. PLUS Timiș spune că primirea fostului penelist în partid nu încalcă statutul partidului și că USR nu respectă protocolul de colaborare al alianței.

Marian Vasile a demisionat săptămâna trecută din PNL din cauză că nu a mai rezonat cu valorile și abordările conducerii filialei Timiș. Fostul consilier județean, care în trecut a ocupat și postul de vicepreședinte al CJT, și-a trimis adeziunea către PLUS și a devenit membru de astăzi.

USR nu-l vrea pe Marian Vasile!

Președintele USR Timiș, Cristian Moș a declarat că Marian Vasile nu va fi candidat din partea Alianței USR-PLUS la nicio funcție publică din cauză că nu respectă principiile și criteriile de integritate ale formațiunii. Statutul USR și protocolul alianței nu permit susținerea unei persoane care s-a afirmat pe scena politică. Cristian Moș îl atacă pe Marian Vasile pentru tentativa de a intra în USR în perioada alegerilor parlamentare împreună cu jumătate din filialele PNL și spune că scopul său a fost să obțină un loc pe listele parlamentare ale USR. „Marian Vasile nu va fi candidat din partea Alianței USR-PLUS la nicio funcție publică. Respectăm aceleași principii cu care am pornit. Domnul Marian Vasile a încercat să vină la USR în perioada parlamentarelor cu jumătate din filialele PNL și să obțină un loc pe listele parlamentare. Vă spun sigur, nu va candida din partea alianței. Nu doar Marian Vasile, orice fost consilier, viceprimar, primar și chiar orice persoană care crede că își dă demisia dintr-un consiliu local pentru a folosi USR-PLUS ca vehicul pentru a ajunge din nou în funcție se înșală. Noi rămânem curați, rămânem cu aceiași oameni care au venit din stradă sau din diferite domenii și am plecat către construirea unei noi clase politice în România. Nu vrem să construim acel PNL 2”, a declarat Cristian Moș.

PLUS caută oameni care știu cu ce se mănâncă politica

PLUS Timiș susține că o persoană cu doctorat în administrație urbană care poate să mobilizeze electoratul este bun pentru partid. „Pentru noi, oameni noi nu este un slogan care doar dă bine în discursuri. Chiar credem puternic în asta. Ne dăm seama că oameni noi poate fi o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte avem oameni care sunt curați, care nu au fost contaminați de sistemul care ne-a condus de 30 de ani încoace. Pe de altă parte, ne poate fi imputat că nu știm cu ce se mănâncă politica. Tocmai de aceea ne profesionalizăm și învățăm zi de zi. Continuăm în forță cu pregătiri în domeniul atragerii de fonduri europene, analize și strategii publice, urbanism, arhitectură, mediu și etică”, a declarat vicepreședintele USR Timiș, Laura Boldovici.

Sursă foto: Ziua de Vest

Cătălin Șipoș, președintele PLUS Timiș, a explicat că statutul partidului său nu interzice primirea unui profesionist ca Marian Vasile în cadrul PLUS. În momentul de față, consilierul județean are calitatea de membru PLUS și beneficiază de aceleași drepturi și obligații ca oricare alt membru. Șipoș nu consideră că adeziunea lui Vasile este o amenințare pentru alianță pentru că, din discuțiile cu membri și persoane din societatea civilă, a primit un aviz pozitiv și este văzut că un om integru. Președintele PLUS precizează că protocolul de colaborare al alianței stipulează că toți candidații vor urma statutul și regulamentele interne ale propriilor partide.

Totodată, Șipoș consideră că lupta internă nu își are rostul și că trebuie ca electoratului să îi fie prezentată o soluție care să atragă voturi. „Pentru mine, în momentul de față, alianța este prioritară. Ceea ce se întâmplă în interior este la fel de important dar trebuie să ne gândim la electorat. Electoratul are nevoie de o alianță funcțională. Nu are rost să ne luptăm intern, trebuie să vedem care este cea mai bună soluție pentru oamenii care vor vota”, a declarat Cătălin Șipoș.

PLUS consideră că Marian Vasile este un „asset” pentru alianță, nu doar pentru partid. Experiența și studiile consilierului județean vor contribui la realizarea proiectului strategic care va transforma Timișoara într-un oraș metropolitan. Cei de la PLUS consideră că reacția USR a fost bazată pe emoție, nu pe privirea lucrurilor în perspectivă. „În cazul de față vorbim despre un om cu experiență reală, consistentă cu doctorat în administrație urbană, un om tânăr cu un potențial de dezvoltare real și capacitate de implementare a unor programe. Nu este doar un om care declanșează emoție și vizibilitate. Marian Vasile este un asset pentru această alianță, indiferent de cine va fi candidatul nostru la Primăria Timișoara. Poate contribui atât direct, cât și indirect la programul de administrare și de modernizare al acestei urbe. Ca să nu mai spunem că experiența lui ca vicepreședinte CJ va putea contribui la implementarea reală a strategiei de zonă metropolitană. Eu aș vedea lucrurile mai în perspectivă și mai puțin tranșant. Colegii noștri din USR au reacționat puțin emotiv, dar îi invit să înțeleagă că acest pas a fost făcut în beneficiul alianței, nu în beneficiul PLUS Timiș”, a precizat Raul Olajos, coordonatorul departamentului de politici publice PLUS.