Nehotărârea lui Dragnea – unul dintre motivele scorului dezastruos obţinut de PSD la prezidenţiale

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Cel mai slab procent obținut de social-democrați în cadrul alegerilor prezidențiale de după Revoluție se datorează, în viziunea edilului comunei Coronini, neanunțării din timp a candidatului PSD.

Pierderea luptei decisive pentru scaunul de la Cotroceni a Vioricăi Dăncilă, o pierdere deloc surprinzătoare pentru mulți, are totuși o explicație plauzibilă, edilul Ilie Boboescu scoțând în evidență următorul aspect: „Eu zic că un prim motiv pentru care PSD a pierdut aceste alegeri are la bază lansarea prea târzie a candidatului nostru. Au fost problemele care au fost. Știți foarte bine că domnul Dragnea mereu a fost întrebat: «Care-i candidatul?». Nu a ieșit cu un răspuns. La un moment dat s-a-ntâmplat ce s-a-ntâmplat și, probabil, doamna Viorica Dăncilă și-a asumat acest risc și cred că acesta a fost unul dintre motive. Probabil alții nu au dorit să-și asume acest risc știind că nu este ușor, dar, dacă dumneaei și l-a asumat, s-a văzut și rezultatul”.

Cu privire la ceea ce presa națională scotea la iveală imediat după anunțarea rezultatelor care-l dădeau câștigător pe Iohannis, și anume că voturile obținute de candidatul PSD sunt de fapt voturi ale primarilor, nicidecum aportul Vioricăi Dăncilă, șeful administrației publice locale din Coronini spune că lucrurile nu stau chiar așa, întrucât: „dacă edilii i-ar fi adus voturile, lucrurile stăteau cu totul altfel”.

1000x100 casa brutarului

Dincolo de zona Clisurii Dunării, care și-a arătat sprijinul incontestabil față de Viorica Dăncilă, scorul obținut aici fiind mai mult decât vizibil, Boboescu atrage atenția că, dacă ne uităm la orașele din Caraș-Severin: Oravița, Oțelu Roșu, cu primari social-democrați, lucrurile nu ar fi trebuit să capete o altă turnură: „Nu cred că Vioricăi Dăncilă i-au adus edili voturi, cum trebuiau să aducă, pentru că, așa cum spuneam, s-au făcut foarte multe «lucrări» și la ei”.

Lăsând deoparte invizibilitatea candidaților înscriși în lupta pentru Cotroceni pe toată perioada campaniei electorale, primarul Boboescu a rămas surprins că oamenii nu au luat în calcul și lucrurile bune făcute de Viorica Dăncilă, în momentul în care au pus ștampila pe buletinul de vot: mărirea salariilor, a pensiilor, lefele cadrelor medicale, ale dascălilor, plus tot felul de proiecte implementate: „Am rămas surprins că cea mai mare parte dintre ei nu au votat-o.”, a mai ținut să precizeze primarul comunei Coronini pentru expressdebanat.ro.

 

expres banat 1000x100 (2)