Problema atribuirii terenurilor pentru tineri, aproape rezolvată. Cine sunt cei care nu vor mai primi parcele?

tabara

Autoritățile locale au finalizat proiectul de hotărâre care urmează să clarifice categoriile de persoane care vor beneficia de terenuri în baza Legii 15/2003. Documentul ar trebui să fie supus votului consilierilor locali în următoarea ședință ordinară. 

Este primul pas pe care Primăria Timișoara pentru atribuirea parcelelor de teren. Prima listă cu tineri a fost întocmită în urmă cu aproximativ 4 ani.

„Avem proiectul de hotărâre făcut, am vrut să îl introducem la ultima ședință, dar s-a decis amânarea introducerii acestuia pentru că atunci erau 8 sau 9 puncte pe ordinea de zi și 89 pe lista suplimentară. Fiind un proiect mai dificil, s-a hotărât să intre într-o ședință ordinară în care să treacă și prin comisii. Fiind o problemă complexă, din 2016, există numeroase aspecte care trebuie verificate și de care să ia act fiecare consilier local. Am făcut în acest proiect de hotărâre ca toți tinerii căsătoriți, care beneficiază de efectul acestei legi să intre în posesia terenurilor, dacă au întrunit condițiile legale în momentul în care au depus cererea și le întrunesc și acum. Cei care și-au depus în condiții legale și au sentințe judecătorești. Eu marșez pe ideea că și cei care întrunesc condițiile legale, mai puțin cele de vârstă – pentru că au depășit între timp 35 de ani, dar nu din cauza lor nu au fost puși în posesie. Avem și sentințe în acest sens, iar eu interpretez legea că ei pot să fie beneficiarii acestei legi. Aici vor fi puține dezbateri și cred că fiecare consilier local e normal să ia act de lucrul ăsta în momentul în care vor vota.”, a explicat viceprimarul Cosmin Tabără.

leader board 728 x 90 px

Sunt și persoane care apăreau pe lista inițială, dar care nu vor mai beneficia de terenuri.

„Singura problemă e cu cei care au întrunit condițiile legale, nu le mai întrunesc pentru că au dobândit proprietăți. Aceștia, din punctul meu de vedere, nu se mai pretează să beneficieze de această lege. Există și sentințe în acest sens. Nu vom atribui toate parcelele, dar un număr foarte mare. Îi rog pe tineri să mai aibă răbdare o lună până vom lua decizia bună, pentru că e foarte important să o luăm pe cea legală, ca să nu fie contestații sau alte plângeri. Nu avem nevoie de declarații pe la DNA sau alte instituții, la Curtea de Conturi., a declarat Tabără.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Tabără promite că rezolvă problema terenurilor pentru tineri până în iunie