„Proasta gestiune a managerului îi obligă pe pacienții internați la Reșița să își cumpere medicamentele!”

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Vorbeam într-un articol recent despre eterna problemă a medicamentelor din Spitalul Județean de Urgență Reșița și despre metodele prin care conducerea încearcă din răsputeri să le pună la dispoziția pacienților. Aceștia din urmă, internați fiind, sunt trimiși de multe ori să și le cumpere singuri, în realitate nefiind vorba decât despre o proastă gestiune, spune președintele Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

Mulți dintre noi am trecut printr-un pat de spital sau am avut o rudă, o cunoștință cu probleme de sănătate care a necesitat internare. Câți am scăpat fără să cumpărăm nicio pastilă? Cam toți care am avut norocul să fim internați oriunde altundeva decât la Reșița, dacă e să-i dăm crezare lui Nicolae Drăgan, președintele CJAS Caraș-Severin.

„Sunt obligați prin lege și prin contract ca ei să dea medicamentele pacienților pe care îi au internați. E o proastă gestiune a managerului. La Oravița nu se cumpără un medicament. Pe bune! Mergeți la Moldova Nouă. Nu se cumpără un medicament. Mergeți la Oțelu Roșu. La fel! La Caransebeș, 80% spre 90% nu se cumpără. Noi nu putem să intrăm cu bocancii și să stăm la fiecare salon”, a explicat Nicolae Drăgan.

CITEȘTE ȘI: Speranțele pentru noul an se leagă de ajutoare, donații și promisiuni

Cauza nu ar fi deloc cea invocată în repetate rânduri, și anume că spitalul nu are medicamentele necesare. Medicul-șef al CJAS Caraș-Severin aruncă vina pe conducere și pe dezinteresul doctorilor. Dar… să fie doar dezinteres? „Este un dezacord, ca să nu folosesc alt cuvânt, între echipele de conducere care s-au perindat la conducerea Spitalului Județean și medici. Dacă vi s-a prescris un medicament, eu nu cred că acea substanță activă nu exista deja în farmacie. Rămâne la latitudinea managerului, la latitudinea echipei de conducere din Spitalul Județean cât de bine îi va convinge pe medicii din spital să lucreze cu ceea ce au sau să se pună de acord și să cumpere ceea ce au nevoie”, a punctat Laurențiu Mărțuică.

publicitate ziar expresb 1000x100

Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița a anunțat recent că a pus la cale o metodă pentru a gestiona mai bine banii cheltuiți pe medicamente, în sensul în care să fie achiziționate pastilele în funcție de necesarul întocmit periodic. Asta după ce a descoperit că în anumite secții se cumpără medicamente pe care nu le folosește mai nimeni, în timp ce în altele a găsit inclusiv tratamente care nu au ce căuta în spital.

Așadar, când va veni ziua în care nu vom mai cumpăra niciun medicament pe durata internării? Om trăi(?) și om vedea.

CITEȘTE ȘI: Cine își bate joc de banii Spitalului Județean? „Oameni buni, chiar am înnebunit definitiv?!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/