Investiții concretizate la Oțelu Roșu. Efecte anticipate: mai puține accidente și infracțiuni

Administrația publică din Oțelu Roșu și-a respectat promisiunea făcută cetățenilor ca de sărbători să fie finalizată lucrarea de montare a semafoarelor, astfel ca zona foarte circulată și aglomerată să fie mai aerisită de acum încolo. Fondurile pentru investiție vin de la bugetul local.

„Stâlpii au fost montați de la începutul lui decembrie, am mai avut nevoie de avizul Enel, de sărbători au început să funcționeze semafoare în Centrul Civic.  Mă bucur foarte tare pentru că de sărbători este nebunie în Centrul Civic, aici, la noi, fiind și piața și e o aglomerație de nedescris. În acest fel mai punem la punct traficul, atât pietonal, cât și al autovehiculelor”, ne-a precizat primarul Luca Mălăiescu.

Investiţia este de 110.000 de lei, bani de la bugetul local, pentru semafoare. De asemenea într-o lună de zile va fi gata sistemul de supraveghere cu camere de luat vederi, investiția fiind de 26.000 de euro.

„În trei săptămâni vom avea camere de luat vederi în tot orașul. În luna decembrie au fost montate pe stâlpi casetele și camerele și aşteptăm acum să fie legate. Ambele investiții au fost necesare, pentru că, mai ales în zona centrală, sunt perioade din an când este foarte aglomerat şi, mai mult de atât, s-au produs accidente rutiere soldate cu pierderea de vieţi omeneşti tocmai pentru că se circula cu viteză, deşi avem treceri de pietoni semnalizate corespunzător”, ne-a mai precizat primarul Luca Mălăiescu.

Vor fi 28 de camere video amplasate pe raza orașului de pe Valea Bistrei. Camere performante cu infraroșu și zoom foarte bun, pentru a depista orice neregulă. Camerele sunt montate de firma care a realizat și iluminatul stradal din Oțelu Roșu, a mai menționat Luca Mălăiescu.

„Sunt foarte mulțumit, pentru că vom depista și posibilii hoți din oraș, dar în special pe cei care vin din alte părți, alte orașe și descarcă din mașini câini fără stăpân pe raza orașului. Investiția este de 26.000 de euro, bani de la bugetul local ce vor fi plătiți în tranșe pe o perioadă de 36 de luni”, a mai spus primarul orașului Oțelu Roșu.