Pro România, în pole position pentru Primăria Băile Herculane! Mocioalcă a bătut palma cu Vasilescu!

banner publicitar

Fostul primar al orașului de pe Valea Cernei a ales oferta certă și foarte clară făcută de Ion Mocioalcă după ce social-democrații au tot ezitat în a-și stabili oficial candidatul pentru Primăria Băile Herculane. 

Discuțiile dintre Nicușor Vasilescu și președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, au întârziat și, în final, nu au dus la ceea ce era foarte sigur la un moment dat. Jivan declarase că Vasilescu e principala opțiune pentru PSD, chiar dacă știa că în organizația locală din Băile Herculane părerile sunt împărțite. A așteptat ca timpul să liniștească valurile de pe Cerna, numai că nu s-a întâmplat așa. „Eu mi l-am dorit pe domnul Vasilescu, dar organizația din Herculane nu l-a acceptat sub nicio formă. Acolo există o echipă foarte puternică în jurului domnului Orza. Nu ne-am grăbit, pentru că am vrut să luăm decizia cea mai bună. După ce am consultat organizația, după ce am aflat cum văd oamenii din Herculane lucrurile, am înțeles că domnul Orza este cea mai bună opțiune pe care o putem avea. Între Nicușor Vasilescu și organizație am ales organizația, am ales voința acesteia. Cel mai probabil, domnul Orza va candida din partea PSD și vă anunț de pe acum că va și câștiga”, a declarat Luminița Jivan pentru expressdebanat.ro.

Nicușor Vasilescu a anunțat aseară, în exclusivitate, în timpul interviului live acordat în redacția noastră, că a agreat deja termenii candidaturii sale sub sigla Pro România. „Am luat decizia de a candida din partea alturi partid decât PSD. Într-un fel am pus presiune pe PSD pentru că am așteptat un an pentru confirmarea candidaturii mele. Am dat un fel de ultimatum de trei zile, nu s-a rezolvat nimic în acest timp. Din acest motiv am purtat discuții cu liderii Pro România și am hotărât să candidez din partea acestui partid. Am discutat cu domnul secretar general Ion Mocioalcă, nu e pentru prima dată când dânsul îmi acordă încredere. Cel mai important pentru mine a fost ce mi-a spus dumnealui: Știu că poți, că îți vei face treaba, te organizezi cum crezi de cuvință. Este extrem de important. Libertatea asta nu am avut-o la PSD. Asta a fost determinant pentru mine. Începem munca, într-un timp foarte scurt voi pregăti și o echipă. Am lăsat multe lucruri neterminate în Băile Herculane, au rămas în același stadiu în cei cinci ani în care am stat departe de viața publică, acum vreau să mă întorc și să finalizez proiecte vitale pentru renașterea stațiunii. Și o voi face, alături de Ion Mocioalcă și de Pro România!”, a comentat Vasilescu.