„Guvernul PNL a dat o ordonanţă pe repede înainte şi scrisă pe picior care pune în pericol transportul elevilor”

untitled design set 970x90 px

Consilierul județean PSD Alexandru Iovescu susţine că elevii navetişti vor avea de suferit din cauza Guvernului liberal. Acesta critică o ordonanţă de guvern dată noaptea, „pe repede înainte” şi „scrisă pe picior”, care afectează elevii navetişti.

Cosilierul social-democrat susţine că una dintre problemele respectivei ordonanţe o reprezintă decontarea transportului pentru elevii navetişti, care este pus în pericol.

„O problemă o reprezintă modul în care au elaborat această ordonanţă de guvern, prin care au modificat Legea Educaţiei, iar la Articolul 84, aliniatul 3 spune că decontarea navetei elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea în care au domiciliul se poate face doar în baza documentelor justificative emise de operatorii de transport rutier. Asta înseamnă că decontarea transportului pentru elevi se poate face doar pe cale rutieră. Aici iasă din calcul decontarea transportului pe tren, unde nu avem foarte mulţi elevi, dar sunt şi unii care se află în această situaţie”, spune Alexandru Iovescu.

Pe lângă aspectul transportului doar pe cale rutieră, mai există situaţia că în buget nu sunt cuprinşi banii necesari decontării acestor costuri pentru elevii care fac naveta.

„De altfel, în Ordonanţa de Guvern se specifică faptul că la 30 de zile de la adoptarea ei se vor clarifica şi costurile pe care le pot deconta transportatorilor rutieri. Vom avea o problemă foarte mare din acest punct de vedere în perioada următoare, când elevii nu vor mai putea să-şi facă abonamentele de transport către unităţile şcolare, pentru că transportatorii nu vor mai accepta preţurile acelea plafonate care nu sunt la preţul pieţei, iar actualul guvern nu poate să emită o nouă ordonanţă prin care să modifice preţurile”, continuă consilierul judeţean

Aceste probleme au fost ridicate şi de Consiliul Naţional al Elevilor care au reacţionat la această ordonanţă de Guvern.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/