Pro România, împotriva pensiilor speciale. Și nu numai! „Nu este normal să primești pensia de la stat și să iei un salariu tot de la stat”

banner publicitar

Pensiile speciale din România stârnesc multe controverse. Tot mai multe voci ar dori să se renunțe la aceste lucruri, iar printre ei se numără și cei din Pro România Timiș, cum ar fi Adrian Pau sau Nicolae Birău. Membrii partidului intrat recent în Parlamentul European nu susțin nici ca persoanele ieșite la pensie să rămână ulterior să lucreze tot în sistemul de stat.

Nicu Birău consideră că în România nu ar trebui să existe pensii speciale. „În România nu cred că ar trebui să beneficieze cineva de pensii speciale. Cred într-un calcul corect al tuturor pensiilor, fie că sunt edili sau cetățeni”, spune Birău, cu referire la pensiile politicienilor sau ale militarilor. Adrian Pau spune chiar că primarii au de pierdut la actualele calcule. „Pensiile militare funcționează în toate țările civilizate, sunt pensii de serviciu pe care oamenii trebuie să le aibă. Nu cerem decât un calcul normal la pensii. În momentul de față, primarii primesc mai puțin”, a precizat Pau.

Deputatul Adrian Pau susține că nu e de acord nici ca cei peste 65 de ani să rămână ca angajați în sistemul de stat. „Persoanele care depășesc 65 de ani pot face cercetare, pot face activități unde să-și aducă experiența. Dar dacă sunt persoane care au ieșit la pensie, nu ar mai avea ce să caute să lucreze la stat. Nu este normal să primești pensia de la stat și să iei un salariu tot de la stat”, a explicat Pau.