Priorități fără prioritate! În loc de drumuri, rețea de apă sau curățenie, se renovează pe interior clădirea Primăriei

Clădirea Primăriei Lugoj va intra în reabilitare, fiind programate lucrări la interiorul imobilului, conform unui proiect aprobat zilele trecute de consilierii locali.

Ideea administrației lugojene nu este nouă, la fel ca multe alte proiecte, însă primarul Francisc Boldea spune că această operațiune va începe cu siguranță în 2019 și se va face pe durata mai multor ani.

„Vrem să modernizăm și interiorul clădirii, pentru că încă mai avem uși vechi de cornier, ca acum 30 de ani. Clădirea nu este încă pusă în valoare pe interior, așa cum ar trebui să fie o instituție publică în anul acesta, în 2019. Ca atare, începând de la intrare, vom schimba ușa, cabina portarului, coridoarele vor fi renovate, instalațiile electrice vor fi înlocuite, am schimbat centrala. Urmează să trecem prin fiecare birou, ca în doi-trei ani să facem toată clădirea. Deocamdată, anul acesta ne ocupăm de partea de intrare și de holuri”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Renovarea și modernizarea clădirii prevedea inclusiv refacerea sălii de ședințe a Consiliului Local, una care este mai degrabă improprie, fără climatizare, zone pentru presă și sistem de sonorizare. Ultimele lucrări la sala consiliului au avut loc cu mai bine de zece ani în urmă, în timp ce interiorul primăriei a fost zugrăvit în 2015 pe holul principal și casa scărilor.

Valoarea lucrărilor care vor începe în acest an este de 300.000 de lei.