PRIORITATE. 700.000 de euro pentru cadastru digital! Primăria Reșița se modernizează!

Primarul Nelu Popa este decis să pună pe roate un proiect ambițios, a cărui realizare ar putea dura până la 3 ani, dar de care orașul are nevoie, spune edilul. Costul total pentru implementarea cadastrului digital se ridică la 700.000 de euro!

În următorii ani, Reșița ar putea beneficia de un sistem modern de monitorizare a proprietăților din municipiu. Primarul Ioan Popa a stabilit că una dintre prioritățile mandatului său este implementarea cadastrului digital, din care Primăria Reșița ar putea chiar obține bani. „Avem în plan să facem cadastrul digital. Este o operațiune care costă cam 700.000 de euro, se împarte pe 2-3 ani și asta înseamnă să știm exact toate proprietățile, clădirile, terenurile. Acum este destul de anevoios să afli limitele de proprietate. Acest cadastru digital este un instrument pe care putem ulterior să îl și vindem, adică agenții economici și persoanele fizice pot veni la Primărie și pot lua date despre infrastructură, clădiri, terenuri”, susține edilul-șef al Reșiței.

Consiliul Local Reșița a aprobat, în ultima partea a anului trecut, realizarea cadastrului digital. Chiar dacă prețul proiectului se ridică la 700.000 de euro, jumătate din bani ar putea fi alocați de Agenția Națională de Cadastru.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Sursă foto: Birouri-cadastru.ro

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/