Gerul din ultimele zile a luat două vieţi în Caraș-Severin

explo 1000x200

Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile au făcut două victime în Caraș-Severin. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani, decedat la Anina, în data de 6 ianuarie și de un alt bărbat, de 60 de ani, găsit luni, în jurul orei 23.00, căzut în pădurea din preajma localității Secu.

Bărbatul găsit la Secu era în stop cardio-respirator, fiind resuscitat imediat de echipajul de ambulanță ajuns la fața locului, fără rezultat. Din primele constatări decesul, instalat la ora 1.30, s-ar datora hipotermiei, temperatura corpului pacientului fiind de 29,2 grade Celsius. Ulterior, expertizele medico-legale au confirmat că ambele decese s-au instalat din cauza hipotermiei.

În ultimele trei zile, 15 persoane din județ au fost transportate cu ambulanța la spital, după ce au fost găsite căzute în stradă din cauza temperaturilor scăzute. În general, persoanele care au avut nevoie de asistență de urgență s-au dovedit a fi cazuri sociale. „Direcția de Sănătate Publică a solicitat Serviciului Județean de Ambulanță să intensifice măsurile specifice pentru a putea interveni eficient în cazurile de hipotermie. De asemenea, unitățile sau compartimentele de primiri urgențe de la nivelul spitalelor trebuie să ia toate măsurile pentru a putea interveni în astfel de cazuri”, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin.

banner 970 x 250