Prins băut la volan în primul an de șoferie

Polițiștii rutieri au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe drumurile publice din județul Caraş-Severin în vederea depistării conducătorilor auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. În cadrul acțiunii au fost constatate nu mai puţin de 11 infracțiuni și au fost reținute 7 permise de conducere.

În perioada 12 – 18 decembrie, poliţiştii rutieri din Caraș-Severin au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool, precum şi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Duminică, în jurul orei 02.15, polițiștii din Moldova Nouă au depistat, pe strada Nicolae Titulescu, un conducător auto în vârstă de 18 ani, care emana halenă alcoolică. A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au transportat la Spitalul Orăşenesc pentru recoltarea de probe biologice şi au deschis pe numele lui un dosar penal.

În jurul orei 8.00, polițiștii au mai depistat un conducător auto aflat sub influența alcoolului, pe strada Dunării din Moldova Nouă. Acesta, în vârstă de 20 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.