Primarul Fara, declarat incompatibil de ANI! Din cauza unui fals grosolan?!

Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil pe primarul comunei Tîrnova, care în timpul mandatului trecut ar fi desfășurat în paralel activitatea de agent de asigurări!

Petru Fara, susțin inspectorii de integritate, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2012 – 31 octombrie 2013, întrucât, concomitent cu deținerea funcției de primar, a desfãșurat activitate remuneratã de agent de asigurãri pentru Omniasig Vienna Insurance Group S.A.”.

Primarul comunei cărășene a explicat pentru expressdebanat.ro că decizia ANI are la bază un fals grosolan, pe care l-a descoperit după ce a aflat de investigațiilor inspectorilor. „E vorba despre un contract cu Omniasig din 2012 pe care eu nu l-am semnat niciodată, nici măcar nu l-am văzut. Eu, în 2010, vorbisem cu directoarea de la Omniasig că nu mai vreau să prelungesc contractul, că voi merge primar la Tîrnova. Omniasig s-a unit cu o altă societate de asigurări și au făcut niște contracte ca să aibă cât mai mulți agenți, să-și păstreze unii funcțiile. Eu știam că am contul închis, dar m-am trezit cu 400 de lei după ce am verificat cele sesizate de ANI. Am fost ulterior, am văzut contractul și m-am liniștit. Nu e semnătura mea. Am făcut plângere penală, am deschis dosar penal împotriva Omniasig”, a declarat Petru Fara.