Prin furtună și prin bălți, Reșița a găsit calea spre Liga 2!

CSM Reșița a triumfat în derby-ul seriei a IV-a din Liga 3, 2-0 cu Șoimii Lipova, după un meci jucat în adevărate condiții de stihie, în Podgorie, la Pâncota.

La meci a căzut și grindină, dar teribila furtună de mai și-a desfășurat forțele, ca prin minune, doar la pauză jocului. Din minutul 11, arădenii au fost cu un om în minus, după eliminarea lui Dobrean. Golurile lui Velcotă și Staicu au dus triumful reșițean sub ochii galeriei venite din Valea Domanului, a primarului Nelu Popa și a invitatului său surpriză, Cornel Șfaițer.

Cu peste 150 de fani rosso-neri veniți la Pâncota, Reșița a deschis scorul încă din minutul 7, după un corner bătut de Vădrariu. Breșneni a deviat, iar Sebastian Velcotă a marcat. Peste patru minute, centralul din lotul de Liga 1, Iulian Călin, l-a eliminat pe Dobrean, după o intrare cu talpa. Din acel moment, pe un teren afectat de ploaie, avantajul golului marcat rapid a cântărit tot mai mult în favoarea Reșiței. La pauză, Lipova a schimbat și a încercat să joace cu trei fundași și, oarecum, a reușit să îi țină pe elevii lui Leo Doană în propria jumătate. În minutul 64 însă, Ene i-a pasta lui Staicu, care l-a păcălit pe portarul Filip și, de acolo, totul a fost istorie.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Șoimii Lipova: Filip – Savin (min 46 Obrad), Bercu, Vasiu, Filimon (min 86 Marton) – Poiană, Lazea (min 46 Calvin), Dobrean, D. Rusu – M. Popa – Istrate (min 65 Istrate).

CSM Reşiţa: Zimmermann – Szijj (min 50 Babei), Bactăr, Vlădia, Vadasis – Breșneni, Toma – Velcotă, Ene, Vădrariu – Staicu (min 88 Săulescu).

Leo Doană a punctat că rezultatul, care a dus-o pe Reșița la 5 puncte de Lipova și 4 de Dumbrăvița, e un pas spre eșalonul superior. „Mai sunt două etape, încă nu am promovat, dar am făcut un pas decisiv spre Liga 2. Terenul a încurcat ambele echipe, starea terenului nu e foarte bună, dar nu ne-a permis nici nouă, nici lor și a fost un meci de luptă. Eliminarea a fost justificată după părerea mea, joc periculos, i-a spart capul lui Velcotă. A fost un record de spectatori. Nu am avut mai mult de 20-30 de spectatori în deplasare. Le mulțumim suporterilor pentru sprijin și domnului primar”, a precizat antrenorul Reșiței.

Se pregătește next-level

Cristian Bobar a fost fair-play și a lăudat și jocul adversarului. „Nu pot să spun că am trăit meciul cu emoții deosebite. A fost un joc frumos, sunt bucuros de victorie. Mai sunt două meciuri și sper să trecem la next-level. Bineînțeles că a contat că am marcat repede pe acest teren. Antrenorii știu cum au pregătit tactica, dar merită felicitați. Merită felicitat și cel de la Lipova, pentru că, trebuie să recunoaștem, și în zece oameni au avut superioritate în multe momente. Și tactica noastră a fost bine gândită de Leo Doană. Le-au cam ieșit toate astăzi. Liga 2 înseamnă echipe de tradiție, înseamnă suporteri. Merită felicitați suporterii noștri  pentru că au făcut spectacol. Jucătorii merită de asemenea felicitați, dar mai sunt două etape și o luăm așa, treptat”, a punctat Bobar.

Flavius Sabău, antrenorul Șoimilor, crede că Lipova, al cărui stadion din localitate e tot în lucrări, ar fi fost avantajată dacă era primită în Arad, pe „Motorul”. „Dacă galeria Reșiței a cântat că sunt mândri de băieții lor, așa pot să spun și eu că sunt foarte mândru de ai mei. Atât. Pe terenul acesta era foarte greu. Mă simt un pic frustrat că nu am putut să jucăm pe Motorul. Nu meciul acesta neapărat, dar cred că ne avantaja mai mult să jucăm acolo în returul campionatului. Pentru că anticipam că echipele se vor apăra cu noi. Am pierdut prea multe puncte din punctul meu de vedere. Dar având în vedere numele și tradiția noastră eu cred că suntem pe drumul cel bun și suntem aproape de o performanță anul acesta. Îmi doream mai mult, evident, dar în condițiile de la ora jocului era foarte greu să câștig”, a punctat Sabău.

Etapa viitoare, Reșița poate promova matematic. În Valea Domanului va sosi ACS Dumbrăvița.

 

foto: Miruna Mihancea

banner 970 x 250