Primul termen în dosarul tâlhăriei: partea vătămată vine la proces!

Când George Popescu a hotărât să-și facă dreptate cu mâna lui, a ajuns în boxa acuzaților alături de cei trei angajați ai săi de la pensiunea Memento. Deși cel care depusese plângerea era un om recunoscut ca fiind țepar, până acum partea vătămată a fost cercetată în libertate și a refuzat să se prezinte în instanță.

Astăzi a avut loc prima înfățișare în dosarul lui George Popescu, șeful din Finanțe care a ademenit un om de afaceri la Văliug și i-a furat acestuia banii pe motivul că îi era dator cu 1.000 de lei. Povestea este adevărată, bărbatul pe nume Marius Pătrana, de loc din București, era renumit pentru faptul că dădea țepe oamenilor, le lua banii și nu le acorda serviciile cuvenite, în cazul lui George Popescu, instalarea unui purificator de aer la pensiune. După ce șeful din Finanțe l-a ademenit pe bucureștean la Văliug, dându-se drept un potențial client, alături de angajații pensiunii, l-au prădat de bani și telefon.

Întreaga acțiune i-a adus pe cei patru în fața instanței, fiind cercetați de tâlhărie. Pentru țepele pe care le-a dat de-a lungul timpului, și partea vătămată în proces, Marius Pătrana, va fi adus în fața instanței, din cauză că nu s-a prezentat de bună voie. „ S-a emis un mandat de aducere pentru partea vătămată pe termenul din data de 12 septembrie”, precizează Cosmin Bolosin, avocatul celor patru reșițeni. Acesta a încercat să obțină eliberarea de sub control judiciar a celor patru clienți, George Popescu, Adrian Fule, Silviu Mitruț și Florin Belciug, însă fără rezultat. „Am introdus o cerere pentru eliberare de sub control judiciar, cerere pe care instanța a considerat-o inadmisibilă, cu toate că există practică în acest sens, cererile cu condamnare de 18 ani sunt admisibile în principiu. Asupra acestui aspect al hotărârii judecătorești am declarat recurs, ce se va judeca joia viitoare, cu siguranță la Tribunalul Caraș-Severin”, a mai adăugat avocatul. Termenul de fond va avea loc pe data de 12 septembrie.