Medicul judecat pentru luare de mită e curat ca lacrima!

Mircea Bona riscă ani grei de puşcărie fără să fie vinovat de comiterea vreunei fapte de corupţie. Cel puţin aşa se apără ortopedul!

Medicul de la Spitalul Judeţean din Reşiţa a fost prins în flagrant după ce a băgat în sertarul din biroul său 200 de euro, bani primiţi de la un denunţător. Mircea Bona se apără însă în faţa legii, susţinând că e nevinovat, deoarece acei bani ar fi fost pentru plata spitalizării. ,,I-am spus că ziua de spitalizare în spital este de 400-500 de lei, el întrbând cât costă. I-am spus 16-20, aceasta însemnând 4 înmulţit cu 400-500 lei, cât am considerat că ar dura perioada de spitalizare”, le-a explicat medicul procurorilor. Acesta le-a mai spus organelor de cercetare penală că denunţătorul nu i-a precizat că suma pe care i-a înmânat-o ar fi fost pentru sine. ,,Eu nu i-am pretins acestuia vreo sumă de bani pentru mine, referindu-mă în discuţiile cu acesta doar la cheltuielile de spitalizare. Mă consider nevinovat, întrucât nu am pretins de la nicio persoană sume de bani în interes personal, mai ales că provin dintr-o familie cu educaţie juridică”, a mai declarat Bona procurorilor.

Dacă aceste argumente vor ţine în instanţă rămâne de văzut, Mircea Bona bucurându-se deocamdată de prezumţia de nevinovăţie. Declaraţia denunţătorului, flagrantul şi convorbirile telefonice interceptate de lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie sunt însă destul de elocvente.