Dealerul din Moldova Nouă îşi cumpăra droguri de pe Internet!

Pe lângă plantaţiile de cannabis pe care le avea în spatele casei şi drogurile pe care le cumpăra din Serbia, Daniel Purea achiziţiona etnobotanice şi „iarbă” comandându-le prin intermediul Internetului.

Traficantul care furniza droguri minorilor din şcolile şi liceele din Moldova Nouă le-a dezvăluit procurorilor de la Crimă Organizată că e consumator de astfel de substanţe şi că a vândut droguri în câteva rânduri unor tineri. Nu recunoaşte însă nimic despre reţeaua de distribuire a drogurilor pe care a coordonat-o. „De aproximativ trei ani consum mai mult produse etnobotanice şi mai rar produse pe care le comandam de pe Internet. Scriam în Google sintagma cannabis sau etnobotanice, apoi luam contactul cu persoanele care vindeau astfel de produse, le dădeam numărul de telefon şi adresa, iar după câteva zile primeam pachetul cu produsele comandate. În cursul anului 2013 am vândut de câteva ori cannabis şi produse etnobotanice cu 50 de lei gramul unor tineri din Moldova Nouă. Aceste tranzacţii aveau loc în parcurile din Moldova Nouă”, a declarat Daniel Purea organelor de cercetare penală. Acesta a nominalizat câţiva tineri cu care a consumat droguri: Goe, Fredi, Ureche, Piciu şi Sheran. „Acestor tineri nu le-am vândut niciodată droguri sau etnobotanice, nu-i foloseam la distribuirea drogurilor, numai fumam împreună cu ei din substanţele aduse de mine”, a mai spus traficantul despre tinerii care sunt şi ei inculpaţi în acelaşi dosar.

Drogurile erau păstrate de către Purea, liderul grupului, la domiciliul acestuia, după care erau transportate şi depozitate la diferite locaţii folosite de ceilalţi membri ai grupului. Purea a închiriat o garsonieră pe strada Francesco Griselini, folosită în special pentru depozitarea, porţionarea şi consumul drogurilor exclusiv de către membrii grupului. Andrei Cepoi, zis „Goe”, le-a declarat procurorilor DIICOT: „După ce m-am certat cu Dan Purea, acesta continua să comande de pe Internet produse etnobotanice pe numele meu, dar le ridica tot el, deoarece se cunoştea cu băiatul de la Fan Courier, pe nume Iviţe, care cunoştea faptul că transporta astfel de substanţe pentru Purea”.