Protecţie pentru şeful tâlhar din Finanţe!

George Popescu, şeful Biroului de Administrare Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii din Direcţia Generală a Finanţelor Publice Caraş-Severin, are o versiune proprie legată de tâlhăria care a avut loc ziua în amiaza mare, pe drumul Reşiţa – Caransebeş.

Trimişi în judecată pentru tâlhărie în formă calificată, Popescu şi cei trei angajaţi ai pensiunii familiei sale, Adrian Fule, Silviu Mitruţ şi Florin Belciug, au dat declaraţii contradictorii în faţa procurorului de caz şi instanţei care i-a arestat preventiv. Şeful din Finanţe recunoaşte că l-a atras pe Marius Pătrana la Văliug şi că ulterior l-a urmărit împreună cu ceilalţi până la ieşire din Reşiţa spre Caransebeş. Respinge însă acuzaţia potrivit căreia ar fi blocat autoturismul părţii vătămate după care ar fi tâlhărit-o. Popescu susţine că Pătrana a oprit maşina de bună voie şi că tot de bună voie i-ar fi dat 1.000 de lei.  ,,A scos din portmoneul propriu suma de 1.000 de lei pe care mi i-a restituit şi m-a întrebat dacă mai doresc ceva în plus”, a mărturisit în sala de judecată. Popescu i-ar mai fi spus părţii vătămate dacă vrea să dea băieţilor suma de 200 de lei de benzină şi ulei, lucru pe care Pătrana l-a şi făcut. Întrebat cum îşi explică faptul că telefonul părţii vătămate a ajuns în posesia sa, Popescu a susţinut că Pătrana şi-ar fi aruncat cu intenţie propriul telefon în maşina lor. Toate acestea au fost respinse de concluziile procurorului.

Interesante sunt şi poziţiile celorlalţi inculpaţi. Iniţial, Adrian Fule a recunoscut că a avut asupra sa o sabie cu lama de 45 cm, pe care a folosit-o la săvârşirea infracţiunii. ,,Ulterior, în momentul în care s-a judecat propunerea de arestare preventivă, inculpatul şi-a schimbat declaraţiile şi nu a mai recunoscut săvârşirea faptei, fără a oferi vreo explicaţie viabilă în acest sens”, s-a reţinut în rechizitoriu. Mitruţ a recunoscut şi el în faţa procurorului că Fule a ieşit din maşină cu o sabie. În sala de judecată şi-a schimbat şi el mărturia. Florin Belciug nu recunoaşte nici el nimic.

,,Inculpaţii, până în momentul de faţă, nu au recunoscut săvârşirea faptelor, dând declaraţii la început pe care ulterior le-au rectificat. În faţa procurorului, în momentul prezentării materialului de urmărire penală, aceştia şi-au rezervat dreptul de a nu face declaraţii. Vom vedea în faţa instanţei de fond poziţia procesuală pe care o vor avea toţi cei patru inculpaţi”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.