Traficul de droguri, afacere de familie!

Soţii Daniel şi Daniela Purea riscă ani grei de puşcărie pentru implicare în traficul de droguri de risc şi mare risc. Mama şi fratele dealerului nu sunt nici ei străini de activităţile infracţionale ale celor doi.

Probele adunate de procurorii de la Combaterea Crimei Organizate arată că vânzarea de cannabis şi etnobotanice reprezenta o adevărată afacere de familie pentru soţii Purea. Dacă Daniel Purea se ocupa de plantaţiile de cannabis, de procurarea şi furnizarea drogurilor, soţia sa, Daniela, avea şi ea un rol important în activitatea grupului infracţional. „În activitatea de porţionare, transportare şi distribuire a drogurilor, liderul grupului a fost sprijinit şi de soţia acestuia, Daniela Purea”, s-a reţinut în rechizitoriu. Elocventă în acest sens este şi convorbirea următoare:
Soţia: Am terminat
Purea: Păi fă tot
Soţia: Tot ce-i în pungă?
Purea: Da mă
Soţia: Ies multe!
Purea: Păi… ce ştiu eu
Soţia: Ies vreo … vreo 45-50!
Purea: Cum?
Soţia: Ies vreo 45-50 că treizeci deja am făcut
Purea: Păi mai fă
Soţia: Fac tot atunci
Daniela Purea are şi ea calitatea de inculpat în dosarul de la Tribunalul Caraş-Severin, dar soţul ei ia totul asupra lui. „Singur mă ocupam de porţionarea cantităţilor de droguri şi substanţe etnobotanice, nefiind ajutat de nimeni. (…) Precizez faptul că soţia mea nu avea cunoştinţă despre activitatea de distribuire a drogurilor, nici fratele meu sau alt membru al familiei mele”, a declarat Daniel Purea organelor de cercetare penală. Ceilalţi inculpaţi demontează însă aceste afirmaţii. „Soţia sa, Daniela, se ocupa cu evidenţa sumelor de bani provenite din vânzarea drogurilor, porţionarea drogurilor şi sprijin în înmânarea de droguri către ceilalţi membri ai grupului atunci când Daniel era plecat în afara localităţii”, a recunoscut Vasile Solomon, zis Fredy. „La împărţirea şi aşezarea drogurilor în punguliţe, Daniel Purea era ajutat de soţia sa, Daniela Purea, iar fratele său, Florin Purea, cunoştea faptul că Daniel se ocupa cu vânzarea de droguri în incinta clubului de Internet Zed Net, precum şi faptul că ne folosea pe noi la distribuirea drogurilor”, a mărturisit Andrei Cepoi, zis Goe, inculpat la rândul său în aceeaşi cauză.
Fratele liderului grupării, poliţistul de frontieră Florin Purea, cunoştea şi el foarte bine cum îşi câştigă acesta existenţa. Nu a intervenit însă cu nimic, ba chiar i-a asigurat o oarecare protecţie traficantului prin natura funcţiei sale în Poliţia de Frontieră. Mariana Purea, mama dealerului, nu era nici ea străină de faptele fiului. Potrivit interceptărilor făcute de DIICOT, aceasta şi-a sunat fiul în dimineaţa descinderilor şi l-a anunţat de prezenţa mascaţilor, astfel că Daniel Purea a avut timp să scape de o cantitate mare de droguri.

 

foto: Facebook