Primul porc infectat cu trichineloză din acest an, depistat de DSV în Timiș

Medicii veterinari au depistat un porc infestat cu trichineloză într-o gospodărie din orașul Sânnicolau Mare. Este primul caz din acest an. 

„Avem un caz de trichineloză la porc, în județul nostru, a fost identificată această boală parazitară la o gospodărie a populației, în urma examinării probei adusă la cabinetul veterinar din localitatea Sânnicolau Mare. Medicul din Sânnicolau Mare ne-au anunțat că e o probă pozitivă, o contraprobă ridicată de medicul veterinar, oficial, tot din acea gospodărie a fost confirmată la nivelul laboratorului sanitar-veterinar. Trebuie să avem o mare grijă la consumul de carne de porc, să verificăm.”, a declarat directorul adjunct al DSV Timiș, Marian Fechete.

Din informațiile pe care le dețin reprezentanții DSV, oamenii care au sacrificat animalul nu au și mâncat din carnea infestată. În aceeași gospodărie mai sunt alți 4 porci. Aceștia vor fi și ei sacrificați, iar probele vor fi duse la analize la cabinetul medicului veterinar. În cazul în care animalul are acel crotal în ureche, acesta este identificat în baza națională de date, iar proprietarul va fi despăgubit.