Dorel Grădinaru acuză „stratageme” pentru schimbarea din funcția de director la Aeroportul Timișoara

dorel gradinaru

Directorul Aeroportului Timișoara acuză membrii Consiliului de Administrație de faptul că intenționat nu au dorit să se întrunească pentru a discuta două puncte „relevante pentru managementul societății”, unul dintre acestea fiind numirea directorului general. 

Într-un comunicat transmis presei, Dorel Grădinaru spune că după două încercări de convocare a Consiliului de Administrație al aeroportului, ședința nu a putut avea loc din lipsă de cvorum. Era nevoie ca două treimi din numărul membrilor din CA să se întrunească pentru ca această ședință să poată începe statutar. Pe ordinea de zi erau două puncte: numirea directorului general și dezbaterea raportului de audit al Autorității Aeronautice Civile Române referitor la anumite neconformități cu privire la măsurile imediate de siguranță pe aeroport.

„Prin această stratagemă de neîndeplinire a condițiilor de cvorum se dorește readucerea la conducerea AIT a unui sistem de management incompetent, care a fost practicat înainte de venirea mea la conducerea aeroportului, o incompetență a vechii conduceri confirmată prin raportul Curții de Conturi. Faptul că mi s-a cerut să demisionez fără motivație de la conducerea Aeroportului Internațional Timișoara nu înseamnă pentru mine o pierdere a locului de muncă, doar  regretul că nu am putut finaliza amplele proiecte derulate în ultimele 18 luni, proiecte din care ar fi rezultat beneficii concrete, într-o perioadă de 2-3 ani, astfel încât aeroportul să beneficieze de o creștere spectaculoasă, demnă de un aeroport internațional cum este cel de la Timișoara.”, a transmis Dorel Grădinaru în comunicatul de presă.

Grădinaru a trecut apoi în revistă reușitele sale la conducerea aeroportului: deblocarea procedurii privind concesiunea de lucrări în baza prevederilor Legii 100/2016 și dezvoltarea unui concept privind o soluție de finanțare cu 50 de milioane de euro pentru modernizarea și extinderea suprafeței de mișcare a aeronavelor. 

„Până în ultima zi a mandatului, sunt onorat să conduc aeroportul internațional al capitalei Banatului, să lucrez și să fiu înconjurat de oameni de bună credință. Doresc ca nașterea Domnului să însemne și revenirea la o viață normală de care oamenii au uitat. Închei prin a vă dori tuturor Sărbători fericite, alături de cei apropiați, mult bine pentru viitor și să ne vedem cu speranța revenirii la relații normale în societatea românească.”, a încheiat Grădinaru. 

CITEȘTE ȘI: Directorul Aeroportului Timișoara, gata de „decolare”. Dorel Grădinaru se declară rănit emoțional de declarațiile lui Sorin Grindeanu