Primul număr al ziarului studențesc online în limba germană. Ce informații cuprinde?

Studenții germaniști de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara au pus la punct un proiect în premieră: un ziar online, în limba germană, în format PDF, difuzabil și prin e-mail. 

UVT/LIT KOMPASS cuprinde rubrici dedicate vieții academice și absolvenților LIT-UVT din domeniul germanisticii. De asemenea, se regăsesc informații cu privire la activitățile din mediul preuniversitar cu relevanță pentru acest domeniu și proiectele realizate de LIT-UVT în colaborare cu elevi și profesori din învățământul mediu de limbă germană, precum și alte subiecte de interes din spațiul germanofon.

Ziarul va apărea de cel puțin două ori pe semestru și este permanent accesibil pe pagina sa de Facebook. Publicația este rezultatul activității unei echipe formate din studenții performanți ai anului I, de la specializarea limba germană, din cadrul programelor de studii universitare de licență Limbi moderne aplicate și Limbi și literaturi.

leader board 728 x 90 px

Au contribuit la materializarea proiectului jurnalistic inițiat de lectorul Karla Lupșan și de studentele Nesia Murariu și Paula Scoroșanu-Savu: lectorul Mihaela Șandor, Siegfried Thiel, redactorul șef al publicației „Banater Zeitung”, Enkeloeda Eickhoff – manager cultural al Institutului de Relații Externe și Ionuț Budașcu, redactorul șef adjunct al cotidianului în limba germană „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”.

Cotidianul „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”, cu sediul la București, se ocupă de paginarea ziarului studențesc, iar „Banater Zeitung”, cu sediul la Timișoara, a introdus din aprilie 2021 secțiunea Campus, unde publică cu regularitate câte o pagină a ziarului UVT/LIT KOMPASS.