Primul muzeu al evreilor din Banat ar putea fi la Caransebeș

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Obștea Evreilor din Caransebeș vrea un muzeu de istorie și cultură la Caransebeș. Muzeul va fi construit de la zero în curtea Sinagogii iar pentru finanțarea proiectului se cere ajutorul comunității dar și al evreilor de pretutindeni.

Florin Damian, președinte al Obștii Evreilor din Caransebeș ne-a precizat că va demara o campanie de strângere de fonduri pentru proiectul Muzeului de Istorie și Cultură al Evreilor din Banatul de Munte.

Ne dorim ca împreună să construim primul Muzeu Evreiesc din Caransebeș. Muzeul va fi în curtea Sinagogii și va avea un spațiu multifuncțional modern. Vom avea la dispoziție doar câteva zile pentru a strânge primii 50.000 de euro din bugetul necesar acestui proiect. Ne bazăm pe ajutorul tuturor”, ne-a menționat Florin Damian președintele comunității evreiești din Caransebeș.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Muzeul își propune să prezinte într-un mod modern, interactiv și structurat elemente de istorie, cultură, artă, cât și personalități de origine evreiască din zona Banatului de Munte. Acesta va avea un rol important în educarea noilor generații în spiritul toleranței și cunoașterii istoriei. Spațiul va putea fi folosit de către elevi și profesori pentru aprofundarea unor anumite elemente de istorie precum și de către turiștii ce vor să descopere mai multe despre tradiția locului. Totodată, sala principală va avea și funcția de sală multifuncțională, în ea putând-se desfășura evenimente culturale, lansări de carte, expoziții.

Pentru acest proiect președintele Florin Damian colaborează cu doi arhitecți cu experiență, Ramona Izvernari și Dinu Răzvan. Valoarea estimată a proiectului este de 110.000 euro.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/