Primul loc pe buletinele de vot! Adrian Torma: „Suntem oficial în competiție!”

Liberalii s-au decredibilizat prin ceea ce au făcut, este de părere Adrian Torma, candidatul oficial, începând de astăzi, la Primăria Moldova Nouă. S-a refăcut tragerea la sorți, iar Adi Torma va fi pe prima poziție pe buletinele de vot. În joc a reintrat și lista de consilieri locali propusă de PSD și Pro România.

Decizia definitivă a Tribunalului Caraș-Severin, anunțată ieri, prin care a fost respins ca neîntemeiat apelul PNL, i-a desemnat câștigători pe Adi Torma și echipa PSD-Pro România care a luptat pentru a repune Stânga în luptă la Moldova Nouă. Astăzi au fost refăcute și buletinele de vot, iar tragerea la sorți a fost una cu noroc pentru Adrian Torma și lista sa de consilieri locali.

„De astăzi este primul pe buletinele de vot de la Moldova Nouă. Îmi exprim satisfacția că, așa cum am spus ieri, înainte de a avea o decizie definitvă a Tribunalului, mă încred în justiție și cred că până la urmă se poate face dreptate. Era anormal ca unui candidat și altor 22 de candidați la Consiliul Local să li se interzică un drept constituțional, acela de a fi aleși. Și ca celor care au semnat lista de susținere pentru candidatul Adi Torma să li se interzică un drept constituțional, acela de a alege. Dincolo de lipsa de semnături, au fost probleme și la alte partide cu listele depuse. Erau greșite fie numele, fie datele de naștere, dar nu am contestat niciunde aceste lucruri. Pentru că alegerile trebuie să se desfășoare la urne, nu prin contestații și în instanțe”, a declarat președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Adrian Torma, oficial candidat PSD-Pro România, susținut și de ALDE și PNȚCD și inclus pe buletinele de vot, este de părere că cei care i-au pus piedici în această perioadă, mai precis cei din PNL, nu au făcut decât să se decredibilizeze prin astfel de practici.

„Suntem oficial în competiție. Pe lista de Consiliu Local suntem pe poziția 2, dar în fața competitorilor care ne-au contestat, dar la primar, poate nu doar întâmplător, sunt pe prima poziție. Sper ca tot ceea ce am făcut în această perioadă, în ultimele două săptămâni de a lupta, de a da dreptul cetățenilor să aleagă și evident mie și echipei de la Moldova Nouă să fim aleși să se și materializeze într-un scor foarte bun. (…) S-au decredibilizat pe ei prin ceea ce au făcut. Cred că această decredibilizare a lor ar trebui să fie penalizată nu de noi, pentru că noi suntem competitori în bătălia electorală, dar să fie penalizată de electorat. Dacă nu ești capabil să duci o luptă pe teren, nu cred că vei putea conduce un județ, și ca dovadă, o țară. Cu atât mai puțin un oraș. Eu am încercat să am o relație în această perioadă cu competitorii și să le spun că bătălia trebuie dusă pe teren”, a mărturisit Adrian Torma.

Actualul primar de la Moldova Nouă promite o campanie electorală bazată pe încredere, cu argumente corecte, dar „eu, dacă va trebui, voi coborî și la nivelul adversarului, deși nu îmi face cinste câteodată, dar o bătălie trebuie câștigată pe toate fronturile”, a mai spus Adrian Torma.

(E)