Adrian Torma, repus în cursa electorală de aceeași instanță care i-a respins candidatura!

Încă o răsturnare de situație în telenovela candidaturii lui Adrian Torma! Tribunalul Caraș-Severin a respins apelul făcut de PNL prin care liberalii se opuneau deciziei Judecătoriei Reșița, aceea de a-l reînscrie pe primarul din Moldova Nouă în cursa electorală.

Aceeași instanță care i-a interzis în ultimul moment candidatura lui Adrian Torma în 23 august s-a întors astăzi împotriva cerinței liberalilor. Mai precis, PNL Caraș-Severin a făcut apel împotriva deciziei Judecătoriei Reșița, instanță care cerea Biroului Electoral de Circumscripție Nr. 6 Moldova Nouă să-l repună pe Adrian Torma în cursa electorală.

„Adrian Torma este din nou în competiția electorală, la fel și candidații alianței PSD-Pro România pentru Consiliul Local Moldova Nouă”, ne-a declarat social-democrata Gabriela Stuparu, fost vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin.

„Așa cum am spus de dimineață, astăzi mi-am dorit din tot sufletul să câștige democrația și dreptul cetățenilor de a alege și dreptul meu de a fi ales să fie un act constituțional, pus în aplicare în România în 2020, fapt pentru care părinți de-ai noștri, bunici de-ai noștri, în 1989 și-au dat viața. Uite că a învins dreptatea, a învins normalitatea și pot să spun acum că România și Caraș-Severin sunt pe drumul corect. De acum încolo ține de noi, de toți să menținem acest drum corect și să putem aduce plus valoare județului Caraș-Severin prin tot ceea ce întreprindem. Vreau să le mulțumesc colegilor care au fost alături de mine, atât de la nivel local, cât și de la nivel județean. Totodată, le mulțumesc și avocaților  care au demonstrat că pot aduce argumente care au fost corecte întotdeauna și iată că acum au fost luate în considerare și s-a dat sentința corectă”, ne-a declarat Adrian Torma.

În hotărârea Tribunalului se arată că instanța „respinge ca neîntemeiat apelul declarat de apelantul contestator Organizaţia Judeţeană PNL Caraş-Severin”. Decizia este definitivă.

UPDATE, ora 19.20

„Candidații noștri pot participa la campania electorală. Așa este corect și sper să câștige pentru că sunt cei mai buni”, transmite Silviu Hurduzeu, la scurt timp după pronunțarea instanței.

„Sunt dezamăgit de competitorii noștri de la PNL care au sperat că pot câștiga la masa verde. Ce nu știu ei este că o asemenea eventuală victorie i-ar fi exclus din discuție tocmai pe oamenii din Moldova Nouă. Or, alegerile electorale sunt tocmai pentru ei”, a completat președintele PSD Caraș-Severin.

(E)