A murit Cătălin Șerban, fostul vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara. Avocatul a fost diagnosticat cu Covid-19

Avocatul Cătălin Șerban, fost vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, a murit astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”. Șerban era internat de mai multe zile pe secția de Terapie Intensivă, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. 

Săptămâna trecută, familia și prietenii au lansat un apel disperat în spațiul virtual. ”Cei care ați trecut prin infectarea cu Covid, sub orice formă, faceți un gest de umanitate și donați plasmă. Căutăm cu disperare plasmă cu anticorpi pentru un tânăr infectat Covid, avocat Cătălin Șerban, 44 de ani, soț și tată, fără alte boli asociate, aflat în stare gravă la ATI Spital Victor Babeș Timișoara. Sperăm din suflet să primească, să îi mai fie de folos. Se încearcă orice variantă, în asemenea situații”, este mesajul postat pe Facebook de prieteni.

Starea avocatului a fost gravă. Deși a primit plasmă și a fost ajutat să respire cu un plămân artificial, organismul a fost mult prea slăbit pentru a mai lupta cu infecția.

leader board 728 x 90 px

Bărbatul avea 44 de ani și a fost vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara între 2009 și 2012, când a fost suspendat din funcție de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a fost arestat preventiv pentru trafic de influență. În 2015 a fost condamnat la închisoare pentru fapte de corupție în dosarul Moldomin. Șerban era originar din Caraș-Severin.