Primul clopoțel, așteptat la Reșița cu investiții de 500.000 de lei [VIDEO]

„Apreciez că anul acesta ați alocat 5 miliarde pentru reabilitarea școlilor, chiar era necesar”, a spus Mirel Sabo, liderul Grupului PSD din Consiliul Local Reșița.

La ultima ședință de Consiliu Local a fost propusă spre aprobare o rectificare de buget pentru a se putea utiliza 10.000 de lei pentru dotarea cu mobilier și alte obiecte de inventar a Colegiului Național „Diaconovici Tietz” și 9.500 de lei pentru Școala Gimnazială Nr. 8, pentru schimbare grupuri sanitare și înlocuire ferestre. Restul investițiilor fuseseră deja aprobate prin proiectul de buget al acestui an.

Din păcate, primarul Ioan Popa spune că nu a putut onora toate solicitările de la școli, deși și-ar fi dorit. Este vorba despre Colegiul Național „Mircea Eliade”, care a cerut 60 de unități PC pentru dotarea a două clase de informatică. „România a început să aibă contribuție de 6% la bugetul de stat din IT, în egalitate cu agricultura. Și preconizările pentru următorii 5-6 ani sunt să ajungem la 12%. Eu cred că dacă vom fi inspirați și vom duce clase de IT în viitor în Reșița, va fi un lucru benefic pentru viitorul nostru”, a spus edilul-şef, care a dat asigurări că anul viitor va fi realizată și această investiție.

„Cu toate acestea, noi nu vom vota acest proiect de hotărâre pentru că nu suntem de acord cu banii care se dau pe diverse studii de fezabilitate sau consultanțe, care credem că nu sunt necesare”, a subliniat Mirel Sabo.

Deși grupul PSD s-a abținut, proiectul a fost aprobat.