Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la DSP Caraş-Severin. Directorul Dragoş Luca nu vrea să demisioneze!

Ministrul Sănătății a declarat pentru MEDIAFAX că a trimis Corpul de control la DSP Caraş-Severin pentru a face verificări, după ce directorul unității a refuzat să îşi dea demisia, măsură cerută de Florian Bodog din cauza ratei mici de vaccinare.

„La Caraş-Severin toţi ceilalţi directori şi-au recunoscut vina, iar directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a spus că nu are nicio vină. Eu am trimis Corpul de Control să vadă ce măsuri legale a luat acest director, în timpul campaniei de vaccinare, cu privire la verificări. Directorul adjunct şi-a dat demisia”, a declarat pentru MEDIAFAX Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății a anunțat schimbarea conducerii Direcțiilor de Sănătate Publică din judeţele Caraş Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov, rata de vaccinare în aceste zone fiind sub 50%.

Printre cei a căror demisie a fost solicitată este și directorul executiv al DSP Caraș-Severin, care refuză să o facă. Încă de atunci dr. Dragoș Luca a arătat că nu are nici o legătură cu lipsa vaccinurilor din județ și a spus că va arăta presei care sunt deficiențele din sistem și în curtea cui sunt, spunând că nu se simte vinovat în niciunfel. Conform declaraţiei de azi a ministrului Sănătăţii, la Caraş-Severin şi-a dat deci demisia directorul executiv adjunct pentru sănătate publică, dr. Radu Albotă.

Potrivit Raportului privind Programul Național de Vaccinare, publicat miercuri de Ministerul Sănătății, cinci direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală, rata de vaccinare la nivel județean fiind, în aceste cazuri, sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.