Primul caz de gripă în Caraș-Severin! „Situația nu este îngrijorătoare”

untitled design set 970x90 px

În județul Caraș-Severin a apărut primul caz de gripă din acest sezon. Este vorba despre un bărbat din Reșița care a fost internat în spital la finalul lunii ianuarie. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin spun că situația nu este una îngrijorătoare, lucru dedus și din atitudinea Spitalului Județean de Urgență din Reșița, acolo unde… este liniște.

„În Caraș-Severin a apărut primul caz de gripă raportat în acest sezon, caz care a necesitat internarea în spital. Pacientul se înscrie în categoria de vârstă 15 – 49 de ani. Considerăm că situația nu este îngrijorătoare, dar recomandăm prudență la deplasările în colectivități, alimentație cu conținut mai bogat de vitamine și îmbrăcăminte corespunzătoare sezonului”, transmite Compartimentul de Comunicare al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

Se pare că este vorba despre un adult, un bărbat de 47 de ani din Reșița, care a fost internat la Boli Infecțioase în 26 ianuarie și este în continuare internat, însă cu o evoluție bună. Informațiile ne-au fost oferite tot de purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, însă, așa cum era firesc, am încercat mai întâi să o contactăm atât pe șefa departamentului unde pacientul a fost internat, cât și pe purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Reacția doctorului Florina Brânzan a fost scurtă și la obiect: „Deci… Mă iertați, nu pot să vorbesc”, în timp ce purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, Carmen Brumar, nu a răspuns la telefon.

publicitate ziar expresb 1000x100

În ceea ce privește situația virozelor, tot reprezentanții DSP ne spun că deocamdată totul este sub control. „Numărul de viroze nu depășește încă maximul anual, dar în continuare există o atenție sporită din partea autorităților medicale pentru a nu exista riscul unei escaladări a virozelor sau al unei epidemii de gripă”. Mai precis, în județ au apărut 549 de cazuri noi de viroze, într-un interval de o săptămână, din care 43 au necesitat internarea. Cele mai multe cazuri de viroze, 179, sunt înregistrate la vârste cuprinse între 5 și 14 ani. De asemenea, în ultimul interval de șapte zile au fost înregistrate 177 de pneumonii, din care 42 au necesitat internarea în spital.

Sursă foto: stirilocale.md