Primul candidat la Primăria Lugoj! Un independent acceptă provocarea alegerilor locale și vrea să conducă orașul

1000x100 (5)

Deşi campania electorală pentru alegerile locale este programată abia la anul, un prim candidat independent a anunţat că acceptă provocarea şi intră în cursă. Este vorba despre profesorul Petru Madrioane, fost director al Şcolii Speciale „Alexandru Roşca” şi al Şcolii de Muzică „Filaret Barbu”.

Exasperat de mulţimea proiectelor începute simultan şi neterminate, profesorul Madroane propune un alt tip de abordare: „Urmărim un singur proiect şi îl ducem până la capăt. Apoi începem altul. Nu începem o sută, ca să nu terminăm niciunul”.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

O altă idee de bun simţ exprimată de viitorul candidat este cea referitoare la listele de independenţi: „Păcat că nu există cadrul legal, pentru că listele de independenţi, oamenii unul şi unul, cunoscuţi şi respectaţi în comunitate, ar câştiga 70% din voturi, sunt convins! Ştiţi bine ce oameni intră în partide şi, mai ales, cum intră în aceste partide!”

Pentru candidatură, profesorul lugojean este sigur că va strânge peste minimul de semnături necesar, care la un oraş de mărimea Lugojului este 1.000.

Lipsa dialogului şi neasumarea în întregime a niciunui proiect în actuala legislatură sunt considerate de prof. Petru Madroane lucruri anormale: „Aţi văzut vreun proiect major care să fie asumat de toţi consilierii? Aţi văzut ca amendamentele, dorinţele şi ideile altora să fie luate în seamă? Dacă nu stai să discuţi la masă cu toate partidele, nu faci nimic. Fiecare are idei bune, toţi trebuie să fie co-participanţi. Primarul şi consilierii trebuie să spună: ne asumăm acest proiect, pe care ne angajăm să-l ducem până la capăt. Stabilim priorităţile şi ducem lucrul până la capăt”.

Madroane spune că programul său e definitivat în proporţie de 80% şi va fi anunţat după discuţii prealabile cu cetăţenii Lugojului.

banner 970 x 250