Mulți și fără covrigi în coadă! Câinii vagabonzi reapar în număr tot mai mare pe străzile Lugojului

Ca și când ar fi ieșit din hibernare, câinii fără stăpân au început să „populeze” mai multe sensuri giratorii, dar și numeroase străzi din Lugoj. Spre exemplu, fără a fi indiferenți, patru dulăi păzesc sensul giratoriu de pe Strada Ion Huniade, în fața cofetăriei. Latră la tot ce mișcă și uneori mai și atacă trecătorii. Problema nu este una nouă, fiind semnalată și în trecut. Un exemplu asemănător este și în sensul giratoriu de la blocul turn de pe Strada Caransebeșului. Și aici stau tot patru dulăi, care fac de gardă în fața statuii generalului Ion Dragalina.

„Îmi e teamă să mai trec pe-aici. Îl aduc pe cel mic de la grădinița din Micro III și nu e zi să nu fim lătrați de cei patru-cinci câini din sensul giratoriu. Stau toată ziua tolăniți acolo și latră la oricine e în apropierea lor”, ne-a spus Maria Dumitru, o bunicuță care locuiește pe Strada Huniade.

În alte zone, cum ar fi Strada Timișoarei, cartierul Cotu Mic sau Țesătorilor, animalele abandonate se simt ca într-un cămin în care sunt îngrijite. Multe au crotalii și se plimbă în voie dintr-un loc într-altul. La fel se întâmplă și cu cele abandonate în zona satelor Tapia și Măguri. Mulți spun că ele sunt „răpite” intenționat din oraș și aruncate din mașini în preajma izvorului din Tapia sau în apropierea adăpostului Free Amelly de lângă Măguri. O altă problemă care părea rezolvată de primarul Francisc Boldea, în primele două mandate, redevine una de actualitate.