Primii pași pe promenada Cernei pentru turiștii care aleg cel mai ionizat aer din România!

cerna

Administrația locală din Băile Herculane vrea o zonă de promenadă de-a lungul Cernei. Investiția vine la pachet cu regularizarea albiei râului, consolidarea și amenajarea malurilor.

În urma demersurilor făcute de Primăria Băile Herculane, Administrația Națională Apele Române a achiziționat serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate pentru amenajarea malurilor Cernei, începând din zona centrului istoric al orașului până la confluența cu râul Belareca.

Miercuri, 27 octombrie, în stațiunea de pe Valea Cernei a avut loc și o prima întâlnire între proiectantul investiției, conducerea Primăriei Băile Herculane și reprezentanții Administrației Naționale Apele Române, prilej cu care au fost prezentate datele tehnice specifice, propunerile de idei și proiectele de investiții din zonă, precum și documentațiile de urbanism (PUZ – Zona Vicol), aflate în curs de avizare.

leader board 728 x 90 px

Prezentarea acestor date sunt absolut necesare în realizarea unei investiții fezabile, care să îmbine partea tehnică cu aspecte sociale legate de calitatea vieții oamenilor și a turiștilor. Propunerea noastră este ca, odată cu regularizarea Cernei, să se creeze o zonă de promenada de-a lungul râului, astfel încât turiștii și localnicii să se bucure de cel mai ionizat aer din țară. Mulțumesc instituției Apele Române Banat și tuturor factorilor implicați în realizarea acestei investiții, în cel mai frumos loc din România.”, a declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.