Primii bani europeni se cheltuie abia anul viitor la Lugoj! Proiect pentru zonele defavorizate

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că în 2022 vor începe primele lucrări în cadrul proiectului european destinat zonelor defavorizate din oraș și finanțat cu aproape șase milioane de euro, din fonduri europene.

Proiectul lansat încă din 2018 și care se întinde pe un interval de cinci ani are ca principal scop reducerea marginalizării sociale prin îmbunătățirea condițiilor sociale și de locuit, beneficiari fiind cei care stau în cartierele considerate defavorizate, de pe raza municipiului.

Pentru unele lucrări din cadrul întregului proiect de finanțare a fost solicitată refacerea documentației, motivația principală fiind obținerea unor soluții și condiții mai avantajoase pentru asigurarea finanțării. În acest capitol intră ridicarea de locuințe sau realizarea unor terenuri de sport, pentru care au fost prevăzute sume prea mari, reprezentând contribuția proprie de la bugetul local. În cartierul Mondial-Bocșei sunt planificate 51 de locuințe sociale de două tipuri: case cu etaj sau doar cu parter. În cartierele Caștela, Măguri și Mondial-Bocșei sunt prevăzute și terenuri de sport, care vor fi reproiectate.

leader board 728 x 90 px

„Am reușit să expertizăm clădirea nefinalizată a grădiniței din cartierul Eftimie Murgu sau Balta Lată, cum mai este cunoscut, unde se va putea amenaja centrul social prevăzut în proiect. De asemenea, am avea posibilitatea să transformăm Școala Generală Nr. 1, de pe strada Bocșei, în grădiniță. Primele lucrări în cadrul acestui proiect vor demara în primăvară, prin introducerea canalizării în Mondial-Bocșei, refacerea iluminatului public în cele trei zone defavorizate și amenajarea de trotuare, după care sperăm să începem cât mai rapid și construcția locuințelor”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Nu se știe dacă municipalitatea va putea respecta termenul inițial, adică anul 2023 sau va trebui solicitată o prelungire pentru ca proiectul să fie implementat total.