Primii bani europeni investiți la Moldova Nouă după o secetă de peste opt ani!

„Astăzi este un moment istoric pentru comunitatea noastră. După o «secetă» de peste opt ani, semnăm un contract de finanțare pe fonduri europene cu reprezentații ADR VEST”, a anunțat primarul orașului de la Dunăre, Adrian Torma!

Edilul a mărturisit că, în cei doi ani de mandat, a lucrat la 15 proiecte pentru care încearcă să obțină finanțare de la Uniunea Europeană, iar rezultatele încep de acum să apară. „Este vorba de reabilitarea Grădiniței Sf. Stelian, un proiect în valoare de 4.489.992,21 lei (aproximativ 1 milion euro)”, a explicat Torma. Mai mult, acesta susține că urmează semnarea altor contracte de finanțare asemănătoare, pentru Școala Generală „Alexandru Moisi”, corpul A (clădire liceu) și corpul B (Școala Generală Nr. 4). Contractele ar urma să fie încheiate până la finalul acestui an.

„Mulțumesc pentru susținere echipei ADR VEST în frunte cu domnul Sorin Maxim, mulțumesc colaboratorilor care au depus mult efort în a întocmi documentele necesare depunerii proiectului și în special echipei din primărie care a muncit din greu să ținem pasul cu standardele necesare gestionarii proiectului”, a afirmat primarul orașului Moldova Nouă.