După un tur plin de evenimente, încep meciurile retur ale Campionatului de Minifotbal „Cupa de Vară”

Primele două săptămâni ale competiției sportive cu peste 40 de ani de tradiţie de la Moldova Nouă (reprezentând turul campionatului) au fost marcate de o serie de evenimente, unele dintre acestea plăcute, altele mai puţin plăcute. Vorbim aici despre: reprogramări ale meciurilor (din cauza condiţiilor meteo), răsturnări de situaţie (vis-a-vis de clasament), ba chiar şi excluderea unui jucător din cadrul campionatului.

Oscilaţiile meteorologice şi-au pus amprenta şi asupra celei de-a doua săptămâni a campionatului de minifotbal. Astfel, partidele programate să se desfăşoare marţi (Zeii Clisurii-Padina Matei; Sporting Gornea-N.E.I) au fost reprogramate pentru ziua de sâmbătă (28 iulie, începând cu ora 21.00), cele de vineri (Moldoviţa-Fair Play; N.E.I. – Zeii Clisurii) fiind reprogramate duminică (29 iulie, de la ora 20.00).

Duelul echipelor N.E.I. – Zeii Clisurii, care a avut loc aseară, pentru ocuparea locurilor doi şi trei în cadrul clasamentului, s-a lăsat cu sancţiuni. Tensiunea de pe teren şi dorinţa nestăpânită de a câştiga partida nu au putut fi ţinute în frâu de unul din jucătorii echipei N.E.I. , lucru care a atras atenţia organizatorilor. În consecinţă, comportamentul neadecvat al jucătorului a fost taxat prin excluderea acestuia din cadrul competiţiei sportive.

Prima jumătate a campionatului de minifotbal (meciurile tur) aduce răsturnări de situaţie în privinţa clasamentului. Comparativ cu punctele obţinute în prima săptămână a competiţiei, iată punctajul obţinut de cele şapte echipe la mijlocul drumului spre marea finală:

  • Centru Civic: 15 puncte;
  • Zeii Clisurii: 13 puncte;
  • N.E.I. : 13 puncte;
  • Moldoviţa: 11 puncte;
  • Padina Matei: 6 puncte;
  • Sporting Gornea: 4 puncte;
  • Fair Play: 0 puncte.

Echipele care vor da startul meciurilor retur în această seară sunt: Sporting Gornea-Moldoviţa (ora 21.00) şi Zeii Clisurii-Fair Play (ora 22.00).