Primele filiale locale ale UDMR prind contur în Caraș-Severin

udmr afis

Planuri tot mai serioase în UDMR Caraș-Severin. După ce, în luna decembrie, a fost înființată organizația de tineret, în 2022 vor fi puse bazele primelor filiale locale din județ.

Atila Bognar, omul pe care UDMR l-a ales să ocupe funcția de subprefect în Caraș-Severin, și-a propus dezvoltarea filialei județene. În acest sens, a stat de vorbă cu locuitori din Bocșa, Oravița și Moldova Nouă. După ce a aflat care sunt problemele comunităților în cauză, s-a concentrat pe recensământul online al populației, programat pentru anul 2022.

„Vor fi peste 150 de întrebări. Dacă au nevoie de ajutor, noi ne implicăm, alături de domnul Kun (n.r. – președintele UDMR Caraș-Severin) și de alte persoane care sunt desemnate din județ, să completeze acel formular electronic. Mai ales că Guvernul dă bani în funcție de numărul de persoane din fiecare religie. Dacă ei se trec, de exemplu, ortodocși pentru că nu știu să completeze, va fi dificil pentru toată lumea, ca etnie, pentru că ne pierdem oamenii. Vreau să facem ceva pentru etnicii maghiari pentru că a scăzut foarte mult populația și e îmbătrânită.”, a declarat Atila Bognar pentru Express de Banat.

Primele filiale locale ale UDMR vor fi înființate în comunele Berliște și Vermeș.