Poșta Română marchează astăzi un eveniment din istoria locomotivelor reșițene

stampila locomotive resita

Întreaga corespondență care pleacă astăzi, în prima zi lucrătoare a anului 2022, de la sediul Oficiului Poștal Reșița 1, poartă însemnele anului de fabricație la Reșița a primei locomotive cu aburi de pe teritoriul actual al României. De la eveniment se împlinesc 150 de ani.

150 de ani de locomotive

Inițiativa îi revine Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților din Reșița și Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, care doresc să marcheze astfel începutul acestui an aniversar ce va fi pus în evidență prin mai multe astfel de evenimente filatelice.

Ștampila ocazională pentru 3 ianuarie 2022 a fost aprobată de Poșta Română, prin intermediul Federației Filatelice Române din București, ea având ca și concepție sigla realizată de artistul plastic și graficianul Bogdan Piperiu, reșițean prin naștere, astăzi trăitor în Tuttlingen, Germania.

15 ani in ue

După cum menționează Erwin Iosef Țigla, președintele Forumului German, tot astăzi corespondența va fi ștampilată cu o pictură a artistului reșițean Gustav Hlinka, pentru împlinirea celor 15 de ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.