După ce, spre sfârșitul săptămânii, toate scările de bloc din orașul de la malul Dunării au fost dezinfectate în vederea limitării pe cât posibil a răspândirii COVID-19, următorul pas făcut pentru înlăturarea oricărui risc cu privire la sănătatea oamenilor a constat în montarea dispozitivelor pentru dezinfectant. Primele 33 de astfel de recipiente au fost deja montate în zona Centrului Civic urmând ca de luni, 6 aprilie, acțiunea de montare a dispozitivelor să fie continuată și în alte zone din oraș.
Chiar dacă valoarea celor 180 de recipiente achiziționate de către administrația publică locală din Moldova Nouă nu depășește suma de 4.500 de lei, totuși primarul Adrian Torma speră ca oamenii să se îngrijească de aceste bunuri, întrucât, în această perioadă, este extrem greu „să mai găsești altele”:
„Sper ca oamenii să înțeleagă că trebuie să avem grijă de aceste dispozitive. Ele nu sunt extrem de scumpe, dar în această perioadă nu găsești să mai cumperi altele. Va fi foarte greu să achiziționăm alte dispozitive și ar fi o lipsă de fair play să tot schimbăm la anumite scări, iar la alte scări, cetățenii să fie de bună credință și să le protejeze”, a explicat edilul.
Deși ar fi optat ca dispozitivele pentru dezinfectant să fie predate, pe proces verbal, administratorilor de bloc, Adrian Torma a dat de înțeles că acest lucru nu a fost posibil, întrucât, în orașul pe care îl conduce, ideea asociațiilor de proprietari nu a fost încă împământenită.
„Vreau să le mulțumesc celor care s-au oferit în mod voluntar să ne ajute să montăm aceste dispozitive, mai exact domnului Tibi și firmei SC SMARTECH SRL. Dezinfectantul va fi pus în dispozitive începând de luni, 6 aprilie, iar tot de luni vom continua cu montarea acestor recipiente și la celelalte scări de bloc din oraș. Sper să avem decența, înțelepciunea, bunul simț, spiritul civic și să lăsăm dispozitivele acolo. Am avut o solicitare pentru a face instrucțiuni către cetățeni vizavi de ceea ce-nseamnă aceste dispozitive. E complicat să spui mai multe decât s-au spus la TV. Nu cred că vom avea persoane care să nu cunoască rolul acestor dispozitive. Noi vom încerca să le alimentăm o dată pe săptămână, în perioada de pandemie. Conform unui calcul rezonabil, cei 350-400 de ml de dezinfectant câți sunt acolo ar trebui să ajungă într-o săptămână”, a mai dat de înțeles șeful administrației publice locale de la malul Dunării.