Demisii pierdute pe drum! Consilierii locali din Ciclova Română „dispar” misterios

Situație inedită la Ciclova Română, unde nu demult localnicii au rămas fără primarul care a condus neîntrerupt Primăria din 1992! Gheorghe Percea are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani pentru fapte de corupție.

După unii, la Ciclova Română nu ar mai exista Consiliu Local, întrucât mai mulți consilieri au demisionat, însă după alții, inclusiv după cei din Instituția Prefectului, el funcționează în limitele legii. Drept dovadă, la sfârșitul săptămânii trecute, prin Ordin al Prefectului, viceprimarul comunei, Cătălin Golu, a preluat atribuțiile funcției de primar.

Cei care susțin funcționarea în afara legii a executivului local fac trimitere la ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Local în ultimii ani. Cronologic, în urmă cu câțiva ani, nici nu se mai știe cu exactitate, PSD i-a retras sprijinul politic singurului consilier pe care îl avea la Ciclova Română, dar, în mod inexplicabil, nu a desemnat altul în locul acestuia.

Luna trecută, simțind, probabil, că va ajunge în spatele gratiilor, fostul primar ar fi încercat o ultimă lovitură, după cum susțin unii. I-a convins pe toți cei cinci consilieri ALDE, partid din care și el a făcut parte, să demisioneze, iar în acest fel să fie dizolvat Consiliul Local. Secretara Consiliului Local, Rozica Sârbu, ne-a confirmat că lucrurile stau întocmai, demisiile au fost înregistrate la secretariat.

Logic, rămas doar cu cinci consilieri din cei 11, Consiliul Local Ciclova Română este dizolvat automat, pentru că „numărul consilierilor locali în funcție este mai mic decât jumătatea numărului membrilor consiliului local și nu a putut fi completat cu membrii supleanți”, după cum spune legea.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Din acest moment încep ciudățeniile. Secretara spune că cineva din Consiliul Local ar fi trebuit să convoace o ședință în care să se fi luat act de acele demisii, dar și de situația creată. În mod normal, viceprimarul sau secretara comunei ar fi trebuit să facă acest lucru, dar nu l-au făcut. Pe undeva, nici nu aveau cum să convoace o astfel de ședință, deoarece, faptic, nu mai exista acea jumătate plus unu de consilieri locali.

În acest context, prefectul Cristian Gâfu a emis Ordinul prin care viceprimarul Golu a preluat atribuțiile funcției de primar. La întrebarea noastră, dacă nu cumva la Ciclova Română s-a încălcat legea, subprefectul Anton Paulescu ne-a mărturisit: „La Prefectură nu a venit niciun referat cu privire la cele cinci demisii”. Altfel spus, totul este legal!

Până când cineva va lămuri misterul acelor demisii care sunt înregistrate, să spunem că viceprimarul din Ciclova Română este membru PNL, prefectul județului este un fost membru al aceluiași partid, iar la Putere se află, ați ghicit, liberalii.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/