Primăvara vine cu flori și mărțișoare la Caransebeș

Caransebeșenii sărbătoresc primăvara și cu vreme bună, dar și cu multe flori și mărțișoare. Și au de unde alege, pentru că centrul municipiului de pe Timiș și Sebeș abundă de oferte.

În această perioadă, Caransebeșul și-a deschis porțile pentru Târgul de Primăvară. Sunt peste 20 de comercianți, care vând mărțișoare, flori, produse specifice primăverii, despre care ne oferă amănunte Luminița Verdeș, șef birou Serviciul Piața Gugulanilor:

„De exemplu, familia Duman Mișu, împreună cu fratele lui mai mic, Manix din Buzău, vin cu mărțișoare la Caransebeș, de peste 35 de ani. Ei spun că au moștenit năravul de la tatăl lor, pe care l-am cunoscut in 2005, un bătrânel firav, dar cu mâini dibace și ei se simt deja gugulani”, ne-a precizat Luminița Verdeș.

Anul acesta, târgul va fi deschis până în 9 martie, prețurile diferă în funcție de simplitatea și calitatea produselor de la 1,5 lei mărțișorul, până la 50 de lei pentru buzunarul fiecăruia. Pe lângă mărțișoare, se comercializează flori la buchet sau ghiveci de la frezii, zambile, ghiocei, garoafe sau trandafiri.