„La presiune politică, au vrut să mă nenorocească! Au mutat pădurea!”

Romeo Dunca îi acuză pe unii șefi din Romsilva că au vrut să-l dea pe mâna procurorilor fabricându-i un dosar penal pentru tăieri ilegale. Miza ar fi înlăturarea lui de pe Muntele Mic – Nedeia, unde a investit mai mult de 6 milioane de euro!  

Omul de afaceri timișorean duce un adevărat război, cu autorități locale, cu instituții de stat și cu oameni politici pentru a reuși, după vreo zeci ani de eforturi și bani cheltuiți, să realizeze un domeniu schiabil precum în munții din Austria, Elveția, Italia și, mai nou, Serbia. Dunca susține că oamenii pădurii îi pregăteau un scenariu care l-ar fi putut trimite chiar după gratii. Totul este legat de Telescaunul Vâlsanu, pentru care nu numai că a fost somat de Primăria Turnu Ruieni să-l demonteze, dar pentru care s-a ales și cu o plângere penală.

„Au vrut să mă facă! Pentru a mă opri și a mă nenoroci, mi-au făcut plângere că eu aș fi făcut telescaunul în pădure. Pe cei doi pădurari de aici eu i-am prins împreună cu șefa de la Parc, cu doi consilieri de la Arii Protejate, când mutau perimetrul pădurii. Și dacă ar fi fost așa, eu autorizația de construire o aveam de la Consiliul Județean! Au mutat pădurea, i-am prins vopsind, marcând copacii, am făcut poze. Telescaunul nu e în pădure, dar până acolo au mers, la presiunea politică, mai marii din Romsilva au venit și le-au arătat unde să marcheze pădurea!”, acuză Romeo Dunca.

Cel mai important investitor de pe Muntele Mic a aflat și soarta angajaților instituțiilor care ar trebui să protejeze pădurile, angajați care au refuzat să consemneze în fals anumite lucruri. Au fost zburați!