Primăvara „înfloresc” lucrările edilitare la Iablanița

Sistate în sezonul rece, lucrările de reabilitare a drumurilor comunale au fost reluate de curând. Tot în această perioadă se lucrează și la rețeaua de distribuție a apei, precum și la cea de canalizare din satul Iablanița.

Odată cu încălzirea vremii și topirea zăpezii, primarul Victor Terteleacă a dat ordinul de începere a lucrărilor și la Globu Craiovei, sat aparținător comunei Iablanița, unde, întâi de toate, muncitorii pregătesc terasamentul pentru asfaltare. „Am reluat lucrările de asfaltare pe străzile din Iablanița și pe drumul comunal Iablanița – Mehadia. În total, este vorba despre opt kilometri de drumuri. Vom începe, de asemenea, asfaltarea și în localitatea Globu Craiovei. Aici vor fi reabilitate, cu fonduri europene, toate străzile, dar, în momentul de față, am început cu scoaterea betonului, după care se va face terasamentul și ulterior se va turna asfaltul. Proiectul este derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, are o valoare de două milioane de euro și sperăm să-l finalizăm în cursul acestui an. La Iablanița s-au reluat, de asemenea, lucrările la rețeaua de apă și canalizare”, a explicat primarul Victor Terteleacă.

În paralel cu șantierele din Iablanița și Globu Craiovei, se lucrează în ritm alert și la școala cu clasele I-IV din satul Petnic. Proiectul, derulat cu fonduri de la bugetul de stat – prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, presupune lucrări de reabilitare și modernizare. „Pe perioada derulării acestor lucrări, cei 36 de elevi din Petnic fac naveta la Iablanița, în timp ce preșcolarii își desfășoară activitatea în centrul after-school din sat, care a fost construit cu fonduri europene, acum opt ani, când la conducerea primăriei mă aflam tot eu”, a conchis Terteleacă.

leader board 728 x 90 px