Grădinița de la Poliție va „înghiți” alte trei unități similare de învățământ din zonă

Lucrările la grădinița din Reșița care se construiește la baza scărilor care duc spre Ateneu înaintează într-un ritm accelerat. Dacă se menține acest ritm, construcția ar putea fi gata până în toamnă. Nu se știe însă dacă din septembrie grădinița își va și deschide ușile pentru preșcolari.

La grădinița – creșă de la Poliție am fost zilele trecute și vreau să vă spun că este uimitoare. Clădirea este extrem de mare și, practic, va «înghiți» trei grădinițe: pe cea din Moroasa, unde eram în chirie la UCMR, pe cea din Luncă, vizavi de hotelul Bistra, și mai e o grădiniță foarte mică, cum cobori spre Blocul 800, într-o casă. Toate aceste trei locații vor fi concentrate într-una singură. Evident vom optimiza și costurile de administrare, de bucătărie, de personal”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Edilul mai spune că nu s-a hotărât momentan dacă inaugurarea grădiniței va avea loc în această toamnă sau momentul va fi amânat cu un an. „Suntem în dubii dacă să deschidem grădinița în septembrie, căci am putea face acest lucru, dar asta presupune să luăm toate echipamentele pentru creșă și grădiniță pe fonduri proprii, sau să amânăm cu un an, pentru că tocmai ce am fost informați că pe noul ciclu financiar putem să facem dotări complete la școli, licee și grădinițe din fonduri europene. Și atunci, poate că o să amânăm deschiderea pentru a echipa aceste utilități cu fonduri europene. Nu este de neglijat! Vorbim aici de dormitoare, sunt vreo patru – cinci dormitoare de exemplu, bucătării cu echipamente de ultimă generație, săli de clasă, avem două părculețe în afară, grădiniței, și toate acestea vor trebui echipate, iar estimarea noastră să duce aproape la un milion de euro”, a conchis Popa.